Meny
 

Meld deg inn i Ski Storsenters kundeklubb – send Ski til 2070, og du vil motta eksklusive tilbud og aktiviteter fra Ski Storsenter. Vår personvernvilkår finner du her.

hovedbilde

Fruksalat til julefesten

En frisk og fargerik fruktsalat er ofte den perfekte avslutningen på et godt måltid. Med frukt og krydder som fiken, klementiner, røde epler, kanel og stjerneanis får fruktsalaten en smak av jul.

 

DETTE TRENGER DU TIL 4 PORSJONER

 

Sukkerlake:
1 stk vaniljestang
½ dl sukker
3 dl vann
2 stk stjerneanis
1 stk hel kanel

 

Fruktsalat:
2 stk klementin
2 stk frisk fiken
2 stk rødt eple
1 stk pære
1 stk persimon
1 pk bjørnebær
2 ss hakkede pecannøtter (kan sløyfes)
1 dl tranebær

 

SLIK GJØR DU
1. 
Snitt vaniljestang på langs og skrap ut vaniljefrøene med en kniv. Kok opp vann, sukker, vaniljestang og frø. Når sukkeret har løst seg opp, ha i tranebær og la dem trekke i laken noen minutter. Sett laken til avkjøling.
2. Skrell klementin og skjær klementinbåtene i mindre biter. Ha dem i en bolle eller en skål. 

 

3. Skjær fiken og eple i båter, pære og persimon i terninger. Del bjørnebær i to og ha all frukten i skålen med klementiner. Vend alt forsiktig sammen.
4. Hell over sukkerlaken og la frukten trekke litt i laken før servering. Dryss over grovhakkede pecannøtter før servering.
Til fruktsalaten kan du gjerne servere pisket krem, råkrem, vaniljesaus, vaniljekrem eller vaniljeis.

Sist endret - 04 desember 2019