Meny
 
basilikumolje og salat flatlay

Oppskrift: Kylling med basilikumolje og pasjonsfruktbalsamico

Lag et smakfullt måltid med nyheten pasjonsfruktbalsamico fra Olivenlunden 1830.

Ingredienser

400 g kyllingfilet

Urtesalt til kjøtt

Timut pepper

Hverdagsolje

1 pakke ruccola-salat

1 kurv jordbær

2 kurver cherrytomater

1 vårløk

2 ss halvtørkede cherrytomater

Basilikumolje 

Pasjonsfruktbalsamico

 

Ingrediensene i fet skrift fås kjøpt hos Olivenlunden 1830. Priser finner du nederst i artikkelen.

 

 

Tilberedning

 

  1. Bland sammen urtesalt til kjøtt med Timut pepper. Gni inn kyllingfileten med salt og pepper.

  2. Stek kyllingfileten på medium varme. La den hvile i 10 minutter før den deles i tynne skiver.

  3. I mellomtiden, bland sammen 2 ss basilikumolje med 2 ss pasjonsfruktbalsamico og mariner kyllingskivene i blandingen i ca. 45 minutter.

  4. Del cherrytomatene og jordbærene i to, og skjær vårløken i tynne skiver.

  5. Ha ruccola, tomatene, jordbærene og til slutt vårløken på et stort fat.

  6. Topp med kyllingskivene og ringle marinaden over salaten.

  7. Dryss med urtesalt til kjøtt og nykvernet Timut pepper.

 

Stjerneprodukt: Pasjonsfruktbalsamico

Hvit balsamicoeddik med pasjonsfrukt lages ved å blande den beste hvite druemosten med hvitvinseddik og pasjonsfruktjuice. Balsamicoen har en syrlighet på 5 % og en densitet på 1,24.

Passer til:

Friske salater, fisk (rå og kokt fisk; laks, hvit fisk,  fisketartar, fiskecarpaccio), hvitt kjøtt, dessert med frukt eller med sjokolade.

159 kr/100 ml

Produkter brukt i denne oppskriften:

Refill urtesalt til kjøtt 70 g 69,-

Timut pepper 99,-

Hverdagsolje 750ML 299,-

Cherrytomater med olivenolje 129,-

Basilikumolje 500ML 279,- 

Pasjonsfruktbalsamico 100ML 159,-

 

Alle produktene finner du hos Olivenlunden 1830.

 

Velbekomme!

Sist endret - 03 juni 2019