Meny
 

Meld deg inn i Ski Storsenters kundeklubb – send Ski til 2070, og du vil motta eksklusive tilbud og aktiviteter fra Ski Storsenter. Vår personvernvilkår finner du her.

espresso house cold brew iskaffe

En deilig iskaffe i sommervarmen er ikke å forakte. Her er tre versjoner av Espresso Houses cold brews.

Sommerens beste iskaffe

Lyst på kaffe, men synes det blir varmt i sommersola? Prøv sommerens beste iskaffe! Lag den selv med masterbaristaens oppskrift, eller kjøp den hos Espresso House på Ski Storsenter.

Mange av oss er kaffeelskere og klarer oss ikke uten en kopp eller tre i løpet av dagen. Det sies at kaffe påvirker både hukommelsen, humøret og energien, så selv om gradestokken viser høyere temperaturer, er det ingen grunn til å kutte ned på kaffeinntaket. Det er bare å lage seg en frisk og deilig iskaffe i stedet for den tradisjonelle varme!

 

 Simon Åberg er masterbarista og butikksjef på Espresso House Ski Storsenter. Her avslører han sine beste iskaffeoppskrifter.

 

Den beste iskaffen

I jakten på den perfekte iskaffeoppskriften søkte vi eksperthjelp hos masterbarista Simon Åberg som jobber som butikksjef på Espresso House 

Han kan fortelle om økende salg av iskaffe, og at spesielt én type skiller seg ut som bestselgeren.

 

– Islatte er det folk vil ha, og den er det ikke så vanskelig å lage selv. Først har du i litt karamellsaus i bunnen av koppen, deretter isbiter, en eller to shots med espressokaffe og til slutt heller du kald H-melk over, sier han.

 

Islatte er bestselgeren hos Espresso House. Du lager denne enkelt hjemme selv med karamellsaus, isbiter, espresso og H-melk.

 

Baristaens favoritt

Simons personlige favoritt er noe han kaller cold brew.

 

- Cold brew er kaldbrygget kaffe. Denne iskaffen passer fint for deg som liker svart kaffe best, sier han.

 

I cold brew står kaffen og trekker 8-10 timer i vann, og på den måten forsvinner den bitre smaken. Hos Espresso House serveres cold brew i tre varianter; plain, dark chocolate og sweet cream.

 

 

Isbiter er en viktig ingrediens i iskaffe. 

 

En plain cold brew er baristaens absolutte favoritt. Cold brew er kaffe som trekkes i 8-10 timer i en spesiell beholder slik at den bitre kaffesmaken forsvinner.

 

- Disse kan du også lage hjemme om du har utstyr til å lage cold brew-kaffe, forteller barista Simon. Plain cold brew består av kaffe og isbiter, dark chocolate inneholder kaffe, isbiter, melk og sjokoladesaus, mens i sweet cream brukes kaffe, kondensert melk og kremfløte på toppen. Mmmm, dette får jo tennene til å løpe helt i vann!

 

Med krem og sjokoladesaus på toppen

En annen favoritt blant Espresso House-kundene er Frapino. 

Denne kaffen er nesten som en dessert i seg selv med pisket krem og sjokoladesaus som en deilig topping. Frapino lages som en milkshake der du putter isbiter, vaniljemelk og espresso i en blender. Dekk gjerne glasset med sjokoladesaus før du heller oppi blandingen, og topp deretter med krem og sjokoladesaus.

 

Da er det bare å nyte en deilig og kald iskaffe i sommersola!

 

 En deilig Frapino påvirker både humøret og energien positivt!

 

 Både unge og eldre liker iskaffe, og favoritten hos mange er islatte.

 

Fornøyd kunde hos Espresso House.

 

Simon Åberg har jobbet 3 år hos Espresso House og trives godt som masterbarista og butikksjef.

 

Nye og freshe lokaler for Espresso House på Ski Storsenter.

 

Sist endret - 01 juli 2017