Meny
 
sitronkarameller, sitroner og bakeredskaper på hvitt bord med gul veggfarge

OPPSKRIFT: RIG-TIG/KITCHN.NO

Sommerlige karameller

Disse sitronkaramellene fra Kitch’n smaker nydelig – og er lette å lykkes med. De passer godt som en liten søt munnfull til kaffen i sommer!

 

Ingredienser

1 dl ferskpresset sitronsaft

1,5 dl fløte

50 g smør

200 g sukker

75 g glukosesirup

 

Slik gjør du

1. Kok opp sitronsaft, fløte, sukker og glukosesirup i en gryte.

 

2. La karamellen koke til den er 122 grader (bruk et sukkertermometer). Det tar litt tid, så vær tålmodig og husk å holde øye med termometeret.

 

3. Dekk en liten kakeform eller ildfast form (ca. 15 x 15 cm) med bakepapir.

 

4. Når du har fått riktig temperatur på karamellen tar du gryten av platen og tilsetter smøret. Rør slik at smøret blander seg med karamellen og hell massen i formen.

 

5. La karamellen avkjøles til romtemperatur og skjær den i små biter. Pakk eventuelt de små karamellene inn i cellofan eller bakepapir.

Oppbevar de ferdige karamellene lufttett og kjølig.

 

Oppskrift: Rig-tig/Kitchn.no

 

 

Sist endret - 25 juni 2019