Meny
 

Meld deg inn i Ski Storsenters kundeklubb – send Ski til 2070, og du vil motta eksklusive tilbud og aktiviteter fra Ski Storsenter. Vår personvernvilkår finner du her.

sitronkarameller, sitroner og bakeredskaper på hvitt bord med gul veggfarge

OPPSKRIFT: RIG-TIG/KITCHN.NO

Sommerlige karameller

Disse sitronkaramellene fra Kitch’n smaker nydelig – og er lette å lykkes med. De passer godt som en liten søt munnfull til kaffen i sommer!

 

Ingredienser

1 dl ferskpresset sitronsaft

1,5 dl fløte

50 g smør

200 g sukker

75 g glukosesirup

 

Slik gjør du

1. Kok opp sitronsaft, fløte, sukker og glukosesirup i en gryte.

 

2. La karamellen koke til den er 122 grader (bruk et sukkertermometer). Det tar litt tid, så vær tålmodig og husk å holde øye med termometeret.

 

3. Dekk en liten kakeform eller ildfast form (ca. 15 x 15 cm) med bakepapir.

 

4. Når du har fått riktig temperatur på karamellen tar du gryten av platen og tilsetter smøret. Rør slik at smøret blander seg med karamellen og hell massen i formen.

 

5. La karamellen avkjøles til romtemperatur og skjær den i små biter. Pakk eventuelt de små karamellene inn i cellofan eller bakepapir.

Oppbevar de ferdige karamellene lufttett og kjølig.

 

Oppskrift: Rig-tig/Kitchn.no

 

 

Sist endret - 25 juni 2019