Meny
 

Meld deg inn i Ski Storsenters kundeklubb – send Ski til 2070, og du vil motta eksklusive tilbud og aktiviteter fra Ski Storsenter. Vår personvernvilkår finner du her.

– For en selvtillitsboost!

Helene har gått ned 15 kilo siden mars og er klar for en ny garderobe. Resultatet overrasker henne.

   

– 15 kilo siden mars!? Så utrolig bra jobba, utbryter personal shopper, Siv Merete Anker Eriksen, når Helene Back forteller sin historie. Vi er med Helene Back på sin første time hos Ski Storsenters egen personal shopper, og blir Sivs viktigste oppgave å finne riktige klær som Helene vil trives i.

– Jeg skal selvsagt utfordre deg litt, men det viktigste er at vi finner klær som du føler deg vel i. Det har alt å si for hva du utstråler, sier Siv.

  

Samtale om kundens ønsker

Timen begynner med en personlig samtale, der personal shopper kartlegger ønsker og behov, budsjett, størrelser, tidligere erfaringer og hva kunden trenger klær til. 

– Jeg trenger fine hverdagsklær som fungerer godt på jobb, og så mangler jeg kjole til et julebord jeg skal på, forteller Helene.

Deretter gir Siv en veiledning på farge og stil, hvor hun tester ulike farger mot hud- og hårfarge. 

– Du er jo lys og har et veldig nordisk utseende, med kjølige farger i huden, blå øyne og en litt mer gyllen hårfarge. Blått er en av dine beste farger fordi du har blå øyne. Det er flørtefargen din, sier Siv og smiler.

Det kamelfargede skjerfet Helene bar da hun kom, er Siv ikke helt overbevist om. 

– Den fargen blir for nøytral for din hudfarge og gjør at de to glir i ett med hverandre. Jeg ville byttet det ut med lysegrått, som gir liv til ansiktet ditt og gjør huden din friskere med én gang. 

Helene ser tydelig forskjell når hun får se de ulike skjerfene mot huden.

 

 

 

Optiske virkemidler

Når personal shopperen skal plukke klær, er det viktig at det harmonerer med Helenes kroppsfasong:

– Du er slank og fin, har en tydelig midje, rette hofter og litt bredere skuldre. Du er smalere nederst enn øverst, og bør derfor ikke bygge ut ved skuldrene, eksempelvis ved å bruke store skulderputer. Ønsker du å se smalere ut på overkroppen skal du gå for en V-utringing, som gir en fin linje fra bysten og ned. 

Alt handler om optiske virkemidler.

– Mørke farger skjuler og demper, mens lyse farger forstørrer. Horisontale striper gjør deg bredere, vertikale gjør deg slankere, forteller Siv og vender seg til Helene.

– Du kan gjerne gå med mønster, men ikke et stort et, for da drukner du. Lite mønster kan kamuflere. Du bør heller ikke gå med jakker og kåper som går under knærne, for da forsvinner du og ser kortere ut. De som er 180 høye kommer unna med det, men du ser mye flottere ut hvis du viser frem mer av beina dine. Skjørt bør heller ikke gå under knærne, og beina dine kler best smale bukser, som du har på deg nå. Da ser du lengre ut.

 

Nye farger

Siv er klar for å plukke klær i senterets mange butikker, mens Helene får seg en velfortjent kaffepause. Snaut en time etterpå er Siv tilbake, og først ut er hverdagsantrekket. Helene får på seg en burgunderfarget genser hun aldri ville plukket ut selv, stylet med et grånyansert skjerf.

– Dette ble jo veldig fint! Jeg er overrasket over at farger kan gjøre så mye, og hvordan skjerfet nøytraliserte fargen og ga en fin farge til ansiktet, uttrykker Helene. 

– Skjerfet er nydelig til deg og har flere toner av grått i seg for å gi mer spill til antrekket, sier Siv.

Skinnjakken Helene får på seg som neste plagg faller ikke helt i smak, men det gjør en grå cardigan – som selvsagt stopper over knærne. – Denne likte jeg kjempegodt!

– Også er den i en nøytral farge, som gjør den til et viktig basisplagg som kan brukes til alt, supplerer Siv.

 

 

Stylet til fest

Etter et par vellykkede hverdagsantrekk er feststylingen neste ut. Helene får på seg en sort blondekjole fra Gina Tricot og sorte, høyhælte sko fra dna. Når fotografen viser henne bildet av seg selv, tar hun hendene mot munnen. 

– Er det mulig, er det meg!? Så utrolig kult! Hadde dette vært noen andre hadde jeg tenkt wow! Men man kan jo ikke si sånt om seg selv, sier hun lattermildt.

– Slike reaksjoner fra kundene gjør at jeg elsker jobben min, sier Siv og ler.

Så hva slags følelser og inntrykk sitter hun igjen med, etter sin første time hos personal shopper?

– Man må bli flinkere til å vise seg frem! I stedet er man så opptatt av hva alle andre tenker. Dette var kjempegøy og en skikkelig selvtillitsboost! 

 

 

 

 

Se flere bilder og hent mer inspirasjon i julemagasinet

 

Sist endret - 06 mai 2019