Meny
 

Huden takler vinteren dårligere enn du tror

Kuldegrader, tørr luft og en hyppig veksling mellom ute- og innetemperatur, gjør at hud og lepper mister fuktighet og føles tørr og blass. Se ekspertenes beste hudtips om vinteren.


I en jungel av gode produkter er det vanskelig å finne ut hva man skal bruke.  

– Huden produserer mye fett og fuktighet, men dette reduseres på vinteren og mange opplever en tørr og stram hud, forklarer Sima hos Rituals på Ski Storsenter. – Bruk litt ekstra tid på huden om vinteren og rens den både morgen og kveld, oppfordrer hun og apotektekniker Aina hos Apotek1.

   

Gi huden en god rens

Ute er luften forurenset og inne kan huden preges av vedfyring og tente stearinlys. Rens derfor vekk dagens påkjenning med en sminkefjerner på øynene og en renseolje eller en rensemelk i resten av ansiktet. Spesielt oljen gir fett og næring til huden, så har du allerede fet hud anbefales en frisk rensegele i stedet. Unngå dessuten såpe i produktene da dette tørker ut huden. 

 

Apotek 1: Eucerin Dermatoclean rensegel 139,- 

 Kuldekrem

Apotek 1: Avène Cold Cream 40ml 134,90

  

Glød med fuktighetsserum

Etter rensen anbefaler Rituals og Apotek1 et fuktighetsserum.

– Et serum brukes under fuktighetskremen og gir en god glød i ansiktet sammen med kremen, forklarer Sima. Aina hos Apotek1 trekker frem Vichy Idéalia Life Serum som en klar favoritt om man også ønsker litt farge. – Denne reflekterer lyset og gir en god glød til ansiktet, og skal som alle andre serumer brukes under fuktighetskremen.

 

Vichy serum

Apotek 1: Vichy Aqualia Thermal Serum pris 355,-

Vichy

Apotek 1: Vichy Idéalia Life Serum 439,-

 

Olje fremfor vann i fuktighetskremen

Til slutt legges fuktighetskremen på, og denne bør inneholde minst mulig vann i den kalde tiden.

– Vannet i kremen kan fryse og utvide porene i kuldegrader, noe som åpner opp for smuss og forurensning. Smør den derfor på en halvtime før du går ut eller bruk en oljebasert krem, forklarer Sima. Avslutningsvis legges en god foundation eller BB-Cream hvis ønskelig, gjerne med solfaktor i. – Man skal beskytte seg mot UV-stråler også på vinteren, enes de to. Skal du dessuten tilbringe hele dagen ute i kalde temperaturer, kan det være verdt å bruke en kuldekrem som holder huden myk og motstandsdyktig.

  

 

Rituals: Magic Touch 170,-

Rituals: Sakura Spring Foaming Shower oil 90,-

   

Skrubb og maske for hele kroppen

Ved mangel på fuktighet bør du skrubbe huden to ganger i uka, etterfulgt av en god fuktighetsmaske.

– Masken lar du virke i opptil et kvarter, før du tørker av det overflødige. Mange vil likevel oppleve at det ikke er noe å tørke av på vinteren, fordi huden suger til seg alt, forteller Aina.  –

Peel leppene med en egen leppepeeling eller en frottèklut og legg på en rik leppebalm som Avene cold cream lipbalm.

Det er også gunstig å bruke en fuktighetsmaske på hendene, som mange vil oppleve som tørre og sprukne på vinterstid. Sima hos Rituals er enig og mener hele kroppen bør skrubbes og pleies:

– Bruk en dusjolje når du dusjer og gi den en skrubb én gang i uka. Sakura Spring Foaming Shower oil inneholder rismelk og er super mot huden, og etter dusj og skrubb er Magic Touch den rikeste kremen vi har. Vi har også Miracle Scrub for hendene, som skrubber bort døde hudceller og kan brukes daglig. Avslutt det hele med en krem som har høy andel fett, som Rituals sin Miracle Balm.

 

Miracle scrub

Rituals: Miracle Scrub 125,- 

Miracle Balm

Rituals: Miracle Balm 110,-

 

 

Fetere hud på menn

Flere og flere menn får øynene opp for riktig hudpleie, og her anbefales både rensegele, en god peeling og en god fuktighetskrem. Det er dessuten lov med serum for gutta også.

– Her bør man gå til innkjøp av en fuktighetskrem tilpasset egen hud og ikke gå for samme produkter som samboeren eller kona bruker, da menn oftere har fetere hud, forklarer Aina. –Skrubb ansiktet en til to ganger i uken og legg en fuktighetsgivende krem på morgen og kveld. 

Sist endret - 07 september 2017

Relaterte butikker

illustrasjon logo
Bilde Rituals logo