Meny
 

Meld deg inn i Ski Storsenters kundeklubb – send Ski til 2070, og du vil motta eksklusive tilbud og aktiviteter fra Ski Storsenter. Vår personvernvilkår finner du her.

kaja-marie i sommerkjole

Slik kler du deg i bryllup

Det er bryllupssesong, og veldig mange har et bryllup eller flere man skal delta i i løpet av sommeren. Men hva skal du ha på deg? I denne artikkelen guider vi deg gjennom de mest vanlige kleskodene i bryllup, og hvordan du bør kle deg etter dem. 

Før vi starter med kleskodene, kan vi nevne noen få huskeregler som alltid er greie å få med seg uansett hva kleskoden er. Unngå hvitt, og gjerne også rødt og sort. Husk at det er brudeparet som er i fokus denne dagen, så du skal ikke være mer pyntet enn dem. Og prøv å unngå for mye utringning eller for kort kjole. 

Pent antrekk

Dette er den minst formelle kleskoden. Her kan damer ha den lengden man ønsker på kjolen, den trenger ikke være fotsid – men prøv å unngå minikjolen. Velg farger som gjelder for sesongen, og du kan godt velge skjørt eller buksedress om du ikke ønsker bruke kjole. Menn kan gå for en lysere dress, og må ikke ha hvit skjorte. 

 

Kjole fra Joseph Ribkoff hos Skonnord 2500,- / Dress fra Tiger of Sweden hos Skonnord 6000,-

 

Mørk dress

Dette er også en mindre formell kleskode. Kvinner kan velge lengde på kjolen selv, eller bruke en pen buksedress eller bukse. For men gjelder mørk dress, enten mørk blå, mørk grå eller sort. 

 

Kjole fra Lindex 699,- / Dress fra Tiger of Sweden hos Skonnord 7000,-

 

Smoking

Denne kleskoden er litt mer formell, her kan man gjerne ha lang kjole, men det er også lov med en som er under knærne, typisk cocktailkjole. Menn skal ha smoking i enten mørk blå eller sort farge. 

 

Kjole fra Part Two hos Company’s 999,95 / Smoking fra Dressmann 2499,-

 

Galla

Dette er den mest formelle kleskoden i bryllup. Her skal damene ha lang aftenkjole og mennene ha kjole og hvitt. Hos Kase og Skonnord kan man bestille det man trenger til mannen, som kjole og hvitt. De bidrar til å finne akkurat det man trenger!

 

Kjole fra InWear hos Company’s 2700,- / Kjole fra Joseph Ribkoff hos Skonnord 2800,-

Sist endret - 25 juni 2019