Meny
 

Meld deg inn i Ski Storsenters kundeklubb – send Ski til 2070, og du vil motta eksklusive tilbud og aktiviteter fra Ski Storsenter. Vår personvernvilkår finner du her.

Norges fineste fjellturer

Norges fineste fjellturer

Dette pakker du med deg på fjelltur! Sensommeren og tidlig høst er den perfekte tiden til å bestige et fjell eller to. Og en norgesferie er jo ganske så trendy akkurat nå, så hvorfor ikke begi seg ut på en tur før snøen treffer fjelltoppene?

I denne artikkelen har vi samlet noen fine turer du finner rundt om i landet vårt, samt en liten huskeliste over hva du burde ha med deg og ha på deg på en slik tur.

 

Gaustadtoppen

Gaustatoppen ruver 1883 meter over havet og ligger på Østlandet, nærmere bestemt Rjukan. Denne toppen er en fin dagstur. Om du kjører fra Ski på morgenen og hjem igjen på kvelden, så rekker du til toppen og ned igjen uten problem. Totalt tar turen opp og ned ca. fem timer i normalt tempo.

 

Trolltunga

Denne turen er litt lenger, her må du regne nærmere åtte timer opp og ned, men turen er verdt det! Trolltunga ligger i Odda kommune og ligger 1100 moh.

 

Besseggen

Denne turen er ikke på topplisten uten grunn. Fantastisk utsikt og nydelige omgivelser, men mye mennesker i de mest populære periodene. Besseggen ligger 1743 moh. og du kan starte fra den ene eller andre kanten av eggen. Her må du nok beregne ca. 8 timer fra start til slutt.

 

Romsdalseggen

Lokalisert i Møre og Romsdal finner du Romsdalseggen, den er ca. 10 km lang og den høyeste toppen er 1320 moh. Denne turen byr på fantastisk utsikt, og er ganske krevende. Her bør du beregne 6-8 timer.

 

 

Pakkeliste

Toppturer kan ofte gjøres på en dag, hvor man da for eksempel bor på hotell, hytte eller i telt før og etter. Dette bør du huske å ha med deg på en dagstur i fjellet om sommeren:

- Mat og drikke

- Kart og kompass

- Tørre sokker

- Ekstra genser

- Litt førstehjelpsutstyr, som plaster osv.

- Mobiltelefon, men husk at man ikke alltid har dekning overalt i fjellet

- Sitteunderlag

- Regntøy, tørt superundertøy – se an været og pakk det som trengs

 

 

God tur!

Sist endret - 06 august 2019