Meny
 

Meld deg inn i Ski Storsenters kundeklubb – send Ski til 2070, og du vil motta eksklusive tilbud og aktiviteter fra Ski Storsenter. Vår personvernvilkår finner du her.

colosseum i roma

Planlegger du helgetur til Roma?

Roma er den perfekte byen å reise til om du ønsker en helgetur i løpet av høsten. Reis med en venninne eller kjæresten, eller kanskje med hele familien!

Om høsten har temperaturene i den italienske byen sunket litt etter sommeren, men det er fortsatt vesentlig varmere enn i Norge på samme tid. Så en helgetur hit gir litt ekstra varme før vinteren kommer.

 

Vi har spurt Kaja-Marie om hennes beste tips til denne vakre byen.

 

Hotell

Jeg har nå vært i Roma fire ganger, og har dermed rukket å bo fire ulike steder i den vakre byen. Tre av gangene på hotell og en gang på Airbnb. Jeg kan absolutt anbefale å leie leilighet i Roma dersom man er flere som reiser, men om man er to, ville jeg nok valgt hotell. Mine favoritter er Palazzo Caruso og Rome Glam Hotel, førstnevnte anbefaler jeg absolutt mest! Det er et superkoselig, lite hotell med få rom, hvor du kan spise frokost på en hyggelig balkong og det er kort vei til alt.

 

 

Spisesteder

Italienerne er ikke som oss når det kommer til frokost. For dem holder det ofte med litt søte bakervarer og en kaffe, men det blir litt for lite for meg. Dersom du ikke har frokost inkludert på hotellet kan jeg absolutt anbefale Ginger, der har de digge smoothiebowls, god kaffe, pannekaker og masse annet godt.

 

Når det kommer til lunsj og middag, er mitt beste tips å bruke Tripadvisor når du nærmer deg sulten, finn den beste restauranten i nærheten og sett deg på uteserveringen der. De aller fleste restaurantene i de små gatene rundt i Roma har supergod italiensk mat!

 

Massevis av iskrem, eller gelato som det heter, er også et must i Italia!

 

 

LES OGSÅ: Norges fineste fjellturer

 

 

 

Severdigheter

Er det noe det finnes masse av i Roma, bortsett fra pizza og gelato, så er det uten tvil severdigheter. Det er så mye vakkert og gammelt å se i den byen at man nesten aldri blir ferdig. Man må uten tvil en tur innom Colosseum og Roman Forum, der kan man lett bruke en hel dag.

 

Spansketrappen og Trevifontenen er også verdt et besøk, det samme gjelder Vatikanstaten og Peterskirken. Det er mange mennesker på disse stedene, så prøv å være tidlig ute, og kjøp billetter på forhånd på de stedene man må kjøpe inngang til.

 

 

 

Film: Bli med Kaja-Marie til Roma

 

 

God tur!

Sist endret - 27 august 2019