Meny
 

Meld deg inn i Ski Storsenters kundeklubb – send Ski til 2070, og du vil motta eksklusive tilbud og aktiviteter fra Ski Storsenter. Vår personvernvilkår finner du her.

Sykkel, skateboard eller sparkesykkel?

Sommeren er høysesong for sykkel, skateboard og sparkesykkel. Fellesferien skal fylles med aktiviteter, og barna foretrekker ofte varianter med litt fart og spenning. Her skal både balanse, motorikk og fartsbeherskelse læres!

andreas hos g-max

Andreas hos G-Max er ekspert på sykler, og har gode tips til deg som skal kjøpe sykkel til poden for første gang.

- Høyden på barnet avgjør hvor høy sykkelen bør være, så det er alltid en fordel å ta med barnet på sykkelshoppingen. Husk at sykkelen ikke må være for stor, det er mange som tenker at barnet skal vokse inn i sykkelen, men det blir fort feil, forteller Andreas.

 

Utover høyden bør du tenke over disse tingene før du velger ut en sykkelmodell:

1. Komfort er viktig. Man skal sitte godt på sykkelen.

2. Ryggen skal være rett.

3. Man skal ha god kontroll og nå frem til bremsene.

 

Hos G-Max har de et stort utvalg av modeller, og du finner også løpesykler som passer for barn mellom 1 og 3 år. 

 

  • Gmax-02.jpg
  • Gmax-03.jpg
  • Gmax-04.jpg

 

Når man kjøper sykkel er det også viktig å tenke på sikkerheten. G-Max har et stort utvalg av kule sykkelhjelmer, ringeklokker og sykkelhansker. 

 

 

Sparkesykkel er veldig populært for tiden, det har de fått merke hos Sprell. Nå er det nemlig høysesong for denne type leker:

 

– Denne her er utrolig kul, sier Jeanette og viser oss en modell. Den har tre hjul for bedre stabilitet, og man kan i tillegg kjøpe et sete til den som ekstrautstyr. Perfekt for de aller minste, som kanskje blir litt fortere slitne!

 

Sparkesykkelen kommer i ulike varianter og prisklasser. Jeanette forklarer at det som oftest er bakgrunn for prisforskjellen, er materialet den blir laget i. De billigere variantene er ofte laget i plast, mens de litt dyrere er laget i mer robuste materialer som aluminium. 

 

 

For de litt større barna er skateboard en favoritt i sommervarmen. Penny Board er et lite og lekent brett som gir utallige timer med moro. Perfekt for nybegynnere som vil teste ut skatingens magiske verden. Hos G-Max finner du de tradisjonelle skateboard-variantene, men i tillegg har de kule longboards, som kanskje egner seg aller best til cruising i byen.

 

Skate, sparke eller sykle – vi hjelper deg uansett med å finne akkurat det du trenger! 

 

Aktive barn er glad i leker - her ser du flere forslag til sommerleker.

Sist endret - 11 juli 2017