Meny
 
ansatt på mani

Verdens beste pappaer!

Vi tok en runde på Ski Storsenter for å spørre de ansatte om fine gavetips til farsdagen – og endte opp rørt til tårer, øm om hjertet, og med klump i halsen over alt det nydelige de hadde å si om de flotte pappaene sine!

Sjørøverskip og snekrepappa

Christer på Clas Ohlson er født handy, og vokst opp med en kreativ og snill altmuligpappa. Et av de fineste barndomsminnene han har, er at faren snekret et sjørøverskip på hele 5x2 meter med sandbunn. Oppfinnsomheten har smittet over på Christer, som selv har to gutter han liker å finne på kreative prosjekter med. 

Christers gavetips

Christer liker selv å få litt tullete gaver, som vannkanon, og tar mer enn gjerne et stykke napoleonskake til frokost på farsdagen. Det er kona til Christer som er flinkest til å huske farsdagen, så bestefar får gjerne bilder av barnebarna, hjemmelagde kort og blomster. Christers tips til farsdagsgave er en værstasjon, som hele familien kan ha glede av når de skal planlegge både egne og felles aktiviteter!

 

M for Moffa (snufs!)

 

Svenske Lina på interiørbutikken Mani forteller at hun fikk sin første pappa i voksen alder. Da hun ble gravid, ringte bonuspappaen fra Sverige og spurte forsiktig om han kunne være så snill å få lov til å få være morfar – han ville så veldig gjerne være en Moffa til veslejenta som lå i magen. Sukk, så fint!

 

Linas gavetips

Lina sitt tips til farsdag er et fint bokstavkrus; finn den bokstaven som passer, eller P for pappa.

Tre bonuspappaer

 

Selma på Telenorbutikken har hele tre bonuspappaer, og alle har betydd noe eget i oppveksten hennes. Bonuspappa 1 har tatt henne med ut i naturen på jakt og fiske. Bonuspappa 2 har hjulpet henne med skolen. Bonuspappa 3 har også vært fotballtreneren hennes, og lært henne om idrettsglede og samhold.

 

– Til sammen har de gitt meg den tryggheten, utfordringene og plattformen jeg har trengt for å bli den jeg er i dag, forteller Selma. 

 

Selmas gavetips

Enkle mobilcovere uten flapp, men med kortholder, er poppis hos gutta – enkelt og praktisk!

 

 

Likestillingspappa

Cathrine på Norli lyser opp når vi spør om pappaen hennes! Hun kan fortelle om en pappa som oppfordret henne til å ta sjanser, noe som gjorde at hun endte opp i Italia i 7 år. Han hadde også masse humor, og satte inn penger til henne da han skjønte at den fattige studentdatteren kun hadde spist en bukett kokt brokkoli til middag!

 

Som tenåring fikk faren til Cathrine tvillingbrødre, og med en far som var mye ute og reiste, var det naturlig at han hjalp mammaen sin mye med dem. Det gjorde at han tidlig skjønte hva som må til – og han var også en av de første mennene i Norge som var med på fødestua da broren til Cathrine ble født. 

Cathrines gavetips

Likestilling i hjemmet har vært en selvfølge i Cathrines oppvekst. Til farsdagen får han blomster på graven, og et tent lys. Cathrine synes ellers at bøker er en super farsdagsgave, og foreslår en krimbok eller en morsom biografi!

 

 

Alltid pappa

 

Mari på Morris har vokst opp med at det er frokost på senga på farsdag og morsdag. Hun forteller om en pappa som alltid har vært til stede på alle måter, og med på alle håndballkamper for å heie på Mari og søsteren. 

 

– Pappa har gitt meg selvtillit og troen på meg selv, sier Mari. Hun starter på utdannelse i Luftforsvaret på nyåret, og vi tipper det står en stolt pappa og mamma bak en ung og flott jente som har hele livet fremfor seg. Lykke til, Mari! 

 

Maris gavetips

Mari tipser om varme gaver i form av skjerf og hansker, men mener at det aller, aller viktigste er å vise at man bryr seg om pappa!

  • Farsdag_cutters.jpg
  • Farsdag_cutters2.jpg

Som far, så datter 

Siri på Cutters forteller at hun og pappaen er ganske like til sinns, så det er ikke alltid engang nødvendig å snakke sammen – de skjønner og ser hverandre intuitivt. Pappaen til Siri er en fantastisk bestefar, og har vært der gjennom ulike faser av livet hennes, også tøffe tider. Han har lært Siri mange praktiske ting, slik at hun har blitt selvstendig, men er også alltid hjelpsom og stiller opp uansett! 

 

Siris gavetips

Siri mener at et gavekort og paste til styling av sveisen er helt supre gaver! 

 

 

Gammeldagspappa

Da vi spurte Gunhild på Olivenlunden 1830 om pappaen hennes, ble øyene hennes umiddelbart fylt av tårer, og stemmen grøtete. Hun forteller at pappaen var kontormann, og verdens snilleste. Gunhild og søsknene pleide alltid å spørre pappa om lov til ting først, for han svarte alltid "Ja, hvis det er greit for mamma". Så gikk de til mamma og spurte, og sa "Det er greit for pappa, han sa ja". Bra taktikk!

 

Da pappen til Gunhild ble morfar, ringte han hver eneste kveld etter barne-tv for å si natta til gutten sin – er det rart vi blir rørt?

Gunhilds gavetips

Gunhild anbefaler trøffelsalt og olivenolje med trøffelsmak som små fine gaver som kan krydre hverdagen, i tillegg til å krydre hverdagen med gode stunder!

 

Tusen takk til fine ansatte på Ski Storsenter, som har delt både supre gavetips og fine historier med oss – det satte følelsene i sving!

 

Sist endret - 22 oktober 2018