Meny
 

Antrekk til ungdomsskolen

Tiden på barneskolen er forbi og ungdomsskolen står for tur. Ingenting føles bedre enn å starte et nytt kapittel med en oppgradert garderobe. Vi gir tipsene til antrekket fra topp til tå, uten at det nødvendigvis går så hardt utover lommeboken.

to jenter som sitter på en benk på mobilen

Bilde fra Kappahl.

Denim

Tiden på barneskolen er forbi og ungdomsskolen står for tur. En sikker og trofast vinner til hverdagsantrekket er denim, eller dongeri - som det heter på godt norsk. De siste årene har "skinny-jeans" vært på alles kropper, og slengbuksene har hatt en velfortjent pause. Dette har nå endret seg. 

 

Når vi ser på høstkolleksjonene, ser vi et mye større utvalg blant buksemodellene. Dette gjør at man har et bredere spekter å velge mellom. Denne utviklingen fortjener en liten seierdans ettersom det gjør det enklere å finne tidsriktige plagg som samtidig kler ens fasong og stil.

Dette ser vi blant høstens buksetrender: 

Vi ser to-fargede jeans – det vil si bukser som er produsert i to denim-nyanser. For eksempel en lyseblå bukse med sidestoff i en mørkere nyanse. Synlige knapper og buksestoff i sterke farger er også veldig trendy denne høsten. 

 

Husker dere for noen år siden når albuelappene kom tilbake? Nå gjør knelappene på buksene sitt come-back. Det som en gang var for å skjule slitasje eller hull, er nå kommet tilbake som en trend. Som en motpol til knelappene, ser vi også hullete bukser igjen.

Bilde fra Kappahl.

  

Bonustips! Hvis du vil at jeansen skal ha et langt og godt liv: Husk alltid å vrenge plagget før du putter det i vaskemaskinen og putt det aldri i tørketrommelen. Husk også at bukser med stretch ikke liker skyllemiddel.

Mønster og print

Klær har mye å si for humøret. Selvsagt i den forstand at man skal føle seg fin og komfortabel, men også fordi farger og mønster gjør noe med oss. Det er ikke alltid en grå t-skjorte gjør jobben. I høst er det fritt frem for å velge plagg med mønster, print og sterke farger. 

Sneakers

Samtidig som skolen starter har temperaturen en tendens til å synke. Da kan man enkelt bytte sandalene ut med et par sneakers. Sneakers har nok aldri vært så populært som det er i dag og disse flate, stødige, kule skoene er ikke lenger kun et fottøy for de som ruller på skateboard. I dag kan alle gå for dette tidsriktige og komfortable valget.

 

Hvite sneakers passer til alt. Ja, til og med til kjole og skjørt. Problemet er bare at hvite sneakers kun er fine hvis de faktisk er hvite. Kjøper du et par hvite sko, er det viktig å impregnere dem før bruk, og med jevne mellomrom etter. Dette gjelder uansett om det er skinn- eller stoffsko (men pass på at du bruker riktig spray).

 

Selv om man bruker impregneringsspray, vil skoene etter hvert ha behov for en rengjøring. Generelt sett anbefaler vi ikke å vaske sko i vaskemaskinen. De slites, kan krympe og limet i sømmene kan løsne fortere. Det er med andre ord mye smartere å vaske skoene for hånd.

 

Slik gjør du for å holde hvite sneakers hvite

Start med å børste bort overflødig skitt og fjern lissene. Du kan vaskene lissene i en vaskepose i vaskemaskinen, men skitne lisser er svært vanskelig å få rene, så for best mulig resultat bør du rett og slett bytte dem ut. 

 

Til både tøysko og skinnsko finnes det sprayer og produkter som kan benyttes. Ta en tur innom en skobutikk på senteret for å høre hvilke produkter vi anbefaler. Vi kan også tipse om et gammelt kjerringråd som tar utgangspunkt i samme produkter som vi selv bruker hver morgen og kveld – nemlig tannbørste og tannkrem.

 

Det kan bli litt søl, så legg gjerne et mørkt håndkle på ditt arbeidsområde før du starter. Fukt skoen med en våt klut og vask de letteste overflatene. Når du har gjort det, påfører du tannkrem på tannbørsten og "pusser" skoene. Tannbørsten gjør at du kommer til i kriker og kroker, og får kommet til bunns i de vanskeligste flekkene. Vask over med rent vann før du lar skoene tørke. Ta på lissene så har du plutselig et par hvite, "nye" sneakers som står klar til skolestart. For flere nyttige råd, les også artikkelen med våre 8 tips til 8. klasse.

 

Lag på lag

Med høsten like rundt hjørnet er det et plagg vi i Norge er avhengig av: Den gode og myke strikkegenseren. Likevel kan det bli veldig varmt med strikk i solsteiken, selv i de tidlige høstdagene. For å unngå å bli for varm eller for kald, er vårt hemmelige triks å kle seg lagvis. En varm strikkegenser kan være erstatning for jakke, gitt at man har flere lag. 

 

Denne høsten ser vi strikkeplagg i mange sterke, fine farger i kombinasjon med lekre strikkemønster. Vi ser flere populære detaljer i fasongene og snittene, som for eksempel "puffy" ermer. 

 

 

Rød

Røde nyanser er en av høstens mest populære farger. Vi ser like mye av den varme rødfargen som går mot gult, som vi ser den kalde rødfargen som går mot blått. Er man i tvil om hvilken farge man kler best, kan du sikre deg ved å tenke sånn: Kler du fargene i øverste del av halvsirkelen (grønn, gul, oransje) bør du gå for en rødfarge som heller mot oransje, mens dersom du er mer komfortabel i fargene i den nederste halvsirkelen (blå lilla, burgunder) bør du velge en sterkere og hakket mørkere rødfarge.

 

På vårt senter finner du alt dere trenger til skolestart. Velkommen!

Sist endret - 08 juli 2018