Bærekraftig mote

Dame med høstantrekk fra skonnord
Dame med høstantrekk fra skonnord
Dame med høstantrekk fra skonnord
Dame med høstantrekk fra skonnord
Dame med høstantrekk fra skonnord

Det er mange merker i motebransjen som har fokus på bærekraft og multibrand-butikken Skonnord fører flere av dem.

Skonnord ble etablert 1. november 1933 og i dag er det 3.generasjon som driver butikken. De har igjennom alle år lagt vekt på, merkeklær, personlig service og høy kvalitet i alt de tilbyr sine kunder. Engasjerte ansatte, som liker det de driver med, jobber hver dag for å gi sine kunder det beste utvalget av produkter og merker. Motebransjen har et økt fokus på bærekraft og Skonnord fører flere merkevarer som ligger langt fremme i denne utviklingen.

HOLZWEILER

Det norske merket Holzweiler er en stigende stjerne på motehimmelen og de har hele veien hatt fokus på bærekraft i alle ledd av produksjonen. De ønsker å skape et innovativt norsk design, som er slitesterkt og klassisk, og som kvalitetsmessig og trendmessig skal holde i mange år.

Holzweiler øker bruken av bærekraftige tekstiler hvert år og målet deres for SS22 er å øke ytterligere 30 %. Det jobbes i alle ledd av produksjonen, fra bærekraftige tekstiler til frakt av produkter. Holzweiler bruker blant annet materialer som organisk bomull, lin og ecovero,og resirkulerte materialer som polyester, nylon og ull, de sørger for ansvarlig behandling av dyrene og velger fabrikker med trygge arbeidsforhold og rettigheter. De har lagt noe av produksjon til Europa for å minimere transporten og innpakningen er i nedbrytbare materialer som bioplastic.

I deres siste kolleksjon finner du flere bærekraftige produkter som er laget av resirkulerte materialer, som nylon, polyester og ull.

Dame med høstantrekk fra skonnord
Dame med høstantrekk fra skonnord
Dame med høstantrekk fra skonnord
Dame med høstantrekk fra skonnord
Dame med høstantrekk fra skonnord
Dame med høstantrekk fra skonnord

GANNI

Danske Ganni er et favorittmerke for både kjendiser og «vanlige» folk. De har gjennom mange år jobbet for at kolleksjonene skal bli mer og mer bærekraftige og bruker både økologiske og resirkulerte materialer i sine klær. De har forpliktelser og sertifiseringer i mange ulike miljøvennlige og bærekraftige organisasjoner, slik at de sammen kan jobbe for økt bevissthet i bransjen. De jobber, som Holzweiler, i alle ledd av produksjonen for å kvalitetssikre alt fra produksjon til frakt. Nå kan du også levere tilbake brukte klær i Ganni-butikker, så tar de seg av resirkulering.

Ganni merker sine bærekraftige produkter med grønt smilefjes og en tekst som oppfordrer til å ta godt vare på plagget og planeten, vaske mindre, låne bort eller selge videre og resirkulere.

BÆREKRAFTIGE TEKSTILER

Holzweiler og Ganni øker bruken av bærekraftige tekstiler/materialer, men hva slags materialer er det?

Organisk bomull

Det brukes ikke-genmanipulerte planter, ingen bruk av kjemikalier, sprøyting eller gjødsel. Fordeler ved bruk av organisk bomull er 91 % redusert forbruk av vann, 26 % redusert forurensing av vannveier, 46 % reduserte klimagassutslipp og 62 % redusert energi.

Lin

Fremstilles fra Flax som kan vokse i røft terreng, som ikke egner seg for dyrking av mat. Kan dyrkes og bearbeides uten kjemikaler og med mindre vann (enn for eksempel bomull).

Resirkulert polyester

Mindre bruk av petroleum som råmateriale(råolje/gass/metan). Bruk av brukte plastflasker gir mindre jord, luft -og vannforurensning og det er en begrenset bruk av kjemikalier.

Ecovero

Sirkulær produksjonsprosess, som vil si at nesten alt av vann og kjemikalier som brukes kan resirkuleres og brukes igjen. Det brukes bærekraftig trevirke og det har en bevisst lavere miljøpåvirkning. Forsyningskjeden er gjennomsiktig og sporbar, og det er 50 % bedre enn viskose.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00