Munnbind - en ny trend?

Damer med munnbind i butikk
Fra venstre: Tonje og Mari hos DAY har solgt mange termoregulerende munnbind i tøy de siste ukene.
Dame med munnbind
Med noen enkle små grep kan du designe ditt eget munnbind. Siv har brukt strassteiner fra Panduro for å pynte opp sitt eget munnbind.
Dame med munnbind i butikk
Dame med munnbind i butikk
Til venstre: Julie hos Companys viser frem et utvalg av deres munnbind i tøy. De er både komfortable å ha på, og kommer i flere forskjellige farger! Til høyre: Hos Marinka selger de både fint undertøy - og munnbind i tøy!
Dame med munnbind i butikk
Dame med munnbind i butikk
Fra venstre: Wibeke fra Ark og Kathrine fra Skintific viser frem sine munnbind. Hos Skintific selger de munnbind i tøy.

Etter det ble påbudt med munnbind, har designere, merkevarer og leverandører slengt seg på trenden, og leverer munnbind i tøy i ulike stiler, farger og design.

Det er både trendy, bedre for miljøet og kan også være bedre for lommeboka! Det er likevel viktig å huske at også munnbind i tøy kun skal brukes én gang, før det vaskes og er klar for bruk igjen.

Veldig populære

Assisterende butikksjef hos DAY Birger et Mikkelsen, Tonje, kan melde om at de har solgt ekstremt mange munnbind i tøy de siste ukene. Munnbindene kommer i flere farger, og er i tillegg termoregulerende.– Våre munnbind har vært veldig populære, og antakelig er det flere grunner til det; de passer til høstens trendbilde og i tillegg har de stropper. På den måten kan de justeres og tilpasses store og små.

Termoreguleringen bidrar til at det ikke blir like varmt under masken, som det kan bli under vanlige munnbind. Jeg tror at en av grunnene til at mange kjøper munnbind i tøy, er at de ønsker å delta i dugnaden for å bekjempe pandemien, samtidig som de er opptatt av å skåne miljøet vårt.

Design ditt eget munnbind

Også vår egen Personal Shopper, Siv Merete Anker Eriksen, har lagt merke til at stadig flere bruker munnbind med sterke farger og mønstre. Selv bruker hun munnbind i tøy, som er egendesignet.

– Fordelen med munnbind i tøy er at man kan gjøre nesten hva som helst med dem, sier Siv.

Siv har kjøpt strassteiner på Panduro som hun har strøket på munnbindene i tøy.

– Når man først må bruke munnbind, er det fint å ha noe som står i stil med det du har på deg. Ved å bruke noen få ekstra kroner har jeg plutselig et korona-vennlig tilbehør, som både er bærekraftig og som matcher antrekkene mine. Har jeg på meg et sort antrekk, kan jeg eksempelvis ha på meg et sort munnbind med strass. Om du sitter hjemme og har lyst til å finne på noe, anbefaler jeg å kjøpe pynt som du kan bruke til å pynte opp dine innkjøpte munnbind i tøy med.

Om du vil kjøpe munnbind i tøy på Ski Storsenter, finner du det blant annet hos Skintific, Cubus, Gina Tricot, ARK, Companys, DAY Birger et Mikkelsen, Marinka og Carlings. Synes du det er enklere å ha engangs-munnbind, kan du kjøpe det både på våre apotek, hos Normal, og i dagligvarebutikkene.

Glemmer du å ta med deg munnbind når du skal besøke senteret vårt?

Da kan du hente et hos Kundeservice i første etasje.

Også Morris, Princess og Mobilfikser’n har munnbind som du kan få, om du har glemt ditt hjemme. Vi har også smittevern-verter som står ved ulike innganger å deler ut gratis munnbind

Redningen for deg som bruker briller!

Bruker du briller – og sliter med dugg på brillene når du bruker munnbind? Du er ikke alene! Et lite besøk til Eye Factory kan da bli redningen din. Eye Factory har nemlig fått inn FOG-KILLER. Alt du trenger å gjøre, er å pusse brillene med FOG KILLER-brillekluten, så slipper du dugg!

Hvordan bruke munnbindet riktig?

  1. Vask hendene grundig med såpe og vann, eller bruk hånddesinfeksjon
  2. Dobbeltsjekk at munnbindet er intakt, og ikke har noen hull eller skrammer før du tar det på
  3. Plasser munnbindet over nese, munn og hake - med nesebøylen øverst
  4. Fest strikken eller båndene bak ørene eller hodet
  5. Kontroller at kantene på munnbindet ligger tett mot huden

Når du har på munnbind er det også viktig at du unngår å berøre det underveis, og at du alltid byt-ter munnbind om det blir fuktig, berøres eller tas av for å spise eller drikke. Kast munnbindet umid-delbart etter bruk. Om du har munnbind i tøy må dette putte i en egen pose eller beholder, og vaskes etter bruk.

Smittevern på Ski Storsenter

På Ski Storsenter har vi tilrettelagt for å kunne ivareta smittevernsreglene og din sikkerhet. Vi har blant annet flere berøringsfrie håndspritdispensere rundt om på hele senteret, merket gulv i fellesareal med anbefalinger om å gå til høyre og å holde to meters avstand. I tillegg oppfordrer vi at du som kunde benytter deg av hele åpningstiden, og besøker senteret på tider med færrest besøkende. Vi ser at det er færre kunder tidlig i uken, tidlig på dagen og på kveldstid.

Vi setter stor pris på at du hjelper oss med å gjøre handleopplevelsen på senteret trygg for alle! ❤️