Leker til halloweenfesten

To jenter som spiser epler i en bolle med vann uten å bruke hendene

Skal du arrangere halloweenfest for barna kan det være lurt å ha noen morsomme leker i bakhånd. Vi har samlet tre leker som passer for både zombier og hekser.

Spise epler i vann

Denne leken kan gjøres både inne og ute, men pass på at du dekker til gulvet dersom den skal holdes inne. Det blir nemlig en del vannsprut når ivrige deltakere skal spise epler fortest mulig fra en bolle med vann. Barna kan selvfølgelig ikke bruke armene, de skal være på ryggen under hele leken.

Tips

Er dere mange kan du gjerne gjøre det til en stafett. Del barna inn i to eller flere lag og se hvem som blir ferdig først.

Barn biter i eple som ligger i stålbøtte med vann utkledd til halloween
To barn blåser opp sorte og oransje ballonger til halloweenfest
Tre barn og flere ballonger på gulvet

Ballongleken

Gi barna hver sin ballong. Denne skal de blåse opp og knyte fast til ankelen sin ved hjelp av en snor. Deretter skal barna prøve å sprekke hverandres ballonger ved å tråkke på dem. Dette må de gjøre samtidig som de må unngå at sin egen ballong blir tråkket på. Den siste med hel ballong vinner konkurransen.

Tips

Kjøp inn ballonger med halloweentema og la de være en del av pynten frem til dere skal leke leken.

Kaste ring på heksehatt

Har du papir til overs? Da er denne leken perfekt! Det eneste du trenger er svart papir, gjerne litt tykt, og noen gamle papptallerkener.

Slik gjør du

  1. Start med å klippe ut midten papptallerkener, slik at bare kanten står igjen. Beregn en per barn som skal være med. Dette blir ringene som deltakerne skal kaste.
  2. Tegn en halvsirkel på et svart papir og klipp ut. Rull papiret til en kjegle og fest med stifter eller lim.
  3. Bruk kjeglen til å måle hvor stor sirkel du trenger til å lage den nederste delen av hatten. Her kan det være lurt å beregne litt ekstra kant, slik at hatten står stødig under hele leken.
Jenter i kostymer kaster ringer på store heksehatter