Høstens råvarer

Mann foran ferskvaredisken på Meny
Mann foran ferskvaredisken på Meny

La deg inspirere av sesongens råvarer på kjøkkenet. Vi har tatt en prat med Thomas på Meny, som guider oss til hvilke råvarer som gjelder denne sesongen.

Høsten er her, og vi bytter ut grillmaten med høstmat som fårikål, smakfulle supper og gryter. Det å spise råvarer som er i sesong er bra for både miljøet og kroppen vår.

– Endelig er høsten her! Tiden for gode, norske råvarer, sier Thomas, ferskvaresjef hos Meny.

Hos Meny finner du et godt utvalg norske råvarer, noe som betyr både mindre transport og mindre langvarig lagring. Høsten er blant annet høysesong for norske grønnsaker, som er perfekt til både supper, gryter og alene.

Her er ferskvaresjefens beste tips:

Kjøtt til gryta

Nå vil vi trekke oss inn etter sommeren og lage lune retter.

Gryteretter er en klassiker om høsten. I ferskvaredisken finner du blant annet bog, høyrygg og bibringe som passer perfekt i gryta.

Det er også sesong for lam. Fårikål er en tradisjon for mange om høsten, men lam kan også brukes til mange ulike lammegryter, som lammegryte med rotgrønnsaker, lammefrikassé eller en lammegryte med urter. Mulighetene er mange, og fremgangsmåten er som regel ganske lik.

Norsk lam

Norsk lam er en fantastisk råvare som passer til mye mer enn i gryta. Prøv deg på klassiske retter som lammeskank, lammecarré eller en lammestek til søndagsmiddagen.

Det finnes også mange andre spennende oppskrifter. Hva med en lammeburger, spicy lammespyd eller en smakfull lammecurry?

Mann som holder opp grønnsaker