Tips til høstens borddekking!

Bord dekket med grønt, sort og gull
Vase med grønn plante i
Lysestaker med grønne kronelys på dekket bord

Bruker du tid på å dekke et fint bord, får det måltidet til å føles litt finere ut, og smake litt bedre. Se hvordan du gjør det her.

Høst betyr innekos, tente lys, gode middager og ikke minst tid med gode venner og familie. Nå som vi endelig kan omgås litt flere igjen, er det så hyggelig å invitere til middag og gjøre det skikkelig høstkoselig. Det er ekstra gøy å gjøre litt ekstra ut av borddekkingen, så her deler vi noen tips som kan hjelpe deg litt på vei:

Farger og dekor

Ett tips er å gå for en fargeskala i borddekkingen. På bildene ser dere at vi i hovedsak har gått for grønt, i kombinasjon med hvitt, sort og gull. Disse fargene er perfekte til høsten med sine mørkere og lunere farger. Dekker du på til vår og sommer, er det igjen fint å ta frem lysere farger, for eksempel.

Stor pynt er kjempefint! Hva med noen store lysestaker, eller vaser med blomster i?

Tips!

Sett den største pynten på enden av bordet, og ikke på midten mellom mennesker. Da kan de føles i veien når man snakker sammen.

Bord dekket med grønt, sort og gull
Bord dekket med grønt, sort og gull

Ha god tid

God tid til å planlegge og dekke bordet gjør hele prosessen så mye morsommere. Dekk gjerne bordet dagen i forveien. Da slipper det å bli stress, og du kan kose deg med selve borddekningen.

Planter og levende lys

Noe som virkelig hører til på høstens middag, er planter og levende lys! Om du vil, så er det kjempefint å bringe naturen inn. Nå om høsten kan det være fint med for eksempel mose og grener på bordet, og vår og sommer kan man bruke vårgrener og blomster fra hage eller skog.

Når det kommer til blomster, så er det veldig fint med lave vaser – gjerne flere med små blomster i. Lave vaser med lave blomster er dekorativt, og man kan fortsatt snakke til hverandre uten å ha en høy blomst mellom seg.

Levende lys er et must, særlig på denne tiden av året. Gå gjerne for ulike høyder, og en miks av telys og kronelys eller kubbelys.

Dekk et bord du vil sitte rundt!

Til syvende og sist, så er det viktigste å dekke et bord du selv vil sitte rundt. Trivsel er det viktigste, og man burde dekke bordet med det i bakhodet. Bruk gjerne noe du har hjemme fra før, bruk naturen og dekk det fineste bordet du klarer.

God middag!

Alle produkter i artikkelen er fra Kremmerhuset og KID.

Bord dekket med grønt, sort og gull

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00