Den store julebrustesten!

To damer som sitter med julebrus i hendene og foran seg
Dame som holder opp julebrus fra Egge
Egge Gård og Hamar Lillehammer Bryggeri sin julebrus ble årets soleklare vinnere!

Hva hører vel mer til julen enn julebrus? Vel, det er kanskje noen få ting som er enda mer jul, men julebrusen er viktig for mange.

Derfor har vi rett og slett testet hele 18 julebrus så vi kan hjelpe deg med å bestemme hvilken du burde gå for denne julen. Vi har testet både med og uten sukker, og vi har testet både rød og brun. Alle vi har testet finner du hos Meny på senteret, og noen av de finner du også hos Rema 1000.

Soleklare vinnere

Vi har utpekt to ulike julebrus i denne testen som er testens vinnere etter vår smak. Vinnerne er Egge Gård sin julebrus og Hamar Lillehammer bryggeri sin. Dette er to veldig forskjellige typer, og om du er ute etter den klassiske, kjente julebrus smaken så er Hamar Lillehammer bryggeri sin noe for deg. Men, om du ønsker en som er litt utenom det vanlige og som har en litt annen smak en den typiske julebrus smaken så går du for Egge.

Egge Gård sin julebrus har den kjente Egge eplesmaken som er så utrolig god, men den har også en god smak av bringebær. Denne er frisk og fruktig, og er et utmerket alternativ til annen drikke til julematen. Denne burde du teste!

Visste du at?

Julebrus er ikke bare julebrus – faktisk finnes det i dag over 36 forskjellige sorter julebrus.

To damer som sitter med julebrus i hendene og foran seg
Færder mikrobryggeri sin julebrus fikk over middels terningkast.
Dame som holder to julebrus
Andre som havnet på over midten var Aass, Oskar Sylte, Romas Røde og Lerum med sukker.

Over middels

Det var flere av julebrusene som scoret over middels, nemlig terningkast 4 og 5. Det er utrolig mange gode der ute, men også mange som er nokså like.

Færder mikrobryggeri sin julebrus kan sammenlignes litt med Egge, den er nokså lik på smak, men smaker nok enda mer bringebær enn Egge sin. Så her går det på smak og behag. Færder sin har heller ikke den klassiske julebrus smaken, men den er så god, så den fikk terningkast 5 av oss.

Hansa Bryggeri med sukker er den klassiske julebrusen, den har en fin rød farge og smaker som julebrus skal. Denne får dermed en 5’er av oss, men den sukkerfrie går et hakk ned, til terningkast 4. Rett og slett fordi den ble en del tammere på smak uten sukkeret, men absolutt et bra alternativ om du ønsker sukkerfritt.

En annen som får terningkast fem fra oss, både med og uten sukker, er Ringnes sin røde julebrus. Den er veldig god og ikke minst veldig klassisk på smak!

Det var flere av julebrusene som fikk terningkast fire av oss, og disse var også veldig like på smak. Såpass like at vi nesten ikke klarte å skille de. Både Aass, Oskar Sylte, Romas Røde og Lerum med sukker fikk 4, og var som sagt nokså like. Vi bemerket oss at Lerum sin var nesten litt neon rosa på farge, og de tre andre hadde veldig gode sukkerfrie smaker. Men her går det nok veldig på hvilken man er vant med når det kommer til hvilken man velger eller liker best.

Flere julebrus samlet i ett bilde
Taperne av brustesten ble Christiansands Bryggeri sin, Tante Hedvig, Lerum uten sukker og Ringnes sin brune julebrus.

Testens tapere

Vi har ikke gitt noen av julebrusene terningkast 1 eller 2, rett og slett fordi vi er veldig glad i julebrus og synes alle var ganske gode. Men om vi skal trekke frem de vi likte minst så er det blant annet Christiansands Bryggeri sin, den er brun, svak på smak og smaker egentlig litt svakt blandet saft. Det samme gjelder brusen fra Tante Hedvigs og Lerum uten sukker. Ringnes sin brune julebrus smakte rett og slett litt rart. Så alle de nevnte får terningkast 3!

Husk:

Du finner alle vi har testet hos Meny på Ski Storsenter!

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 09:00 - 21:00
Åpent i dag 09:00 - 21:00