Disse blomstene gir julestemning

Dame holder julestjerner
Julestjerner hører julen til, du kan velge blant fargene rød, hvit eller fersken hos Mester Grønn!

Hvilke blomster forbinder du med julen? Hos Mester Grønn på senteret finner du alt fra pynt til planter og julekrans. Her er noen blomster som gir julestemning.

Julestjerner

En klassiker i juletiden er julestjernen, og ikke overraskende er dette den mest populære juleblomsten. For mange blir det ikke jul uten denne. Den mest populære av julestjernene er den røde, men den finnes også i hvit og fersken. Den har også fått sin egen dag som er 12. desember. Julestjerner er lettstelt og trives best på et varmt sted med mye lys, men unngå direkte sollys. Den er sensitiv mot mye vann og skal vannes lite og jevnlig.

Fakta

Visste du at vi nordmenn pynter til jul med over 4 millioner julestjerner hvert år?

Dame holder julekrans
En julegrans er fint å dekorer døren med til jul!

Vakre dørkranser

Gjør inngangspartiet ekstra hyggelig med en fin julekrans. Hos Mester Grønn har de mange ulike kranser. De har også alt du trenger om du vil lage din egen krans, som er en hyggelig førjulsaktivitet å gjøre sammen. For å lage din egen krans trenger du en metallring, vikletråd, eukalyptus og vintergrønne grener fra for eksempel edelgran, eventuelt tørkede strå, kongler og annen pynt om du ønsker. Kransene og pynten tåler fint å henge ute, men det anbefales at den får henge tørt. Til kransen er det mest populært med ulik naturpynt.

Bord med svibler
Svibler er en veldig fin juleblomst å dekorere med, og den er en av luktene som hører julen til!

Duften av jul

En annen populær juleblomst er svibel. Denne forbindes ofte med duften av jul. Sviblene starter som en grønn knopp før de springer ut i full blomst. De er fine å dekorere med både som potteplante og avskåret. Om du kjøper en svibel løk tar det ca en uke før den slår ut i full blomst, akkurat hvor lang tid det tar avhenger av temperaturen. Sviblene har blitt mer og mer populære de siste årene. Mange liker å dekorere de sammen med mose for å lage et lekkert adventsfat. De er også populære vertinnegaver. Svibler i kopp skal vannes sparsomt og når de starter å blomstre kan du gi de mer vann. Det er viktig at jorden får tørke i mellom vanningene. Hvis du ønsker å forlenge blomstringstiden kan du plassere de kjølig om nettene.

Hylle med julepynt
Mester Grønn har mye annet morsomt som du kan dekorere huset med til jul!

Blomsterpynt

Hos Mester Grønn har de mye fin julepynt. Hva med å pynte opp blomstene med pynt på pinne eller lage et lekkert fat i kombinasjon av blomster og julepynt? Ved å sette sammen selv får du satt ditt personlige preg på juledekorasjonen og det er en aktivitet som garantert gir masse julestemning.

Aktuelle tilbud

Tre potter med forskjellige urter som står på et bord

Mester Grønn

3 for 180,- på urter

70,- per stk.

Gjelder 3. april til 21. april

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo