Fem retter du kan servere til juletapasen

Stjerneformede pepperkaker på et fat med blåmuggost og syltetøy på toppen
Pepperkaker med blåmuggost

Bruk restene fra julematen og lag deilige småretter med smak av jul. Vi deler våre beste oppskrifter på juletapas.

Serverer du pepperkaker og blåmuggost toppet med fikensyltetøy må du sørge for å handle inn nok – for dette en farlig god smakskombinasjon.

Pepperkake med blåmuggost

4 porsjoner

  • 8 stk pepperkake
  • 1 pk blåmuggost
  • 8 ts fikensyltetøy eller annet syltetøy du liker

Slik gjør du

  1. Skjær blåmuggost i tynne skiver og legg en skive på hver pepperkake.
  2. Topp med fikensyltetøy. Pynt eventuelt med frisk timian og server.

Tips! Bytt gjerne ut fikensyltetøyet med noe annet godt du liker. Solbær eller aprikos smaker også godt til blåmuggost.

serveringsfat med juleskinke og appelsinsaus
Juleskinke med chiliappelsin