Hun har laget Ski Storsenter i pepperkaker!

Pepperkakeby
Pepperkakeby

I år har vi en pepperkakelandsby på senteret og Mette har laget blant annet senteret vårt og togstasjonen i pepperkaker, vi har tatt en prat med henne.

Matstylist

Mette Mortensen jobber som matstylist og oppskrift utvikler i Oslo, og har tatt på seg det spennende oppdraget om å lage blant annet senteret vårt og jernbanen som en start på vår pepperkakeby.

Hva tenkte du når du fikk forespørsel om å lage blant annet senteret vårt i pepperkakeform?

Det første jeg tenkte var at dette var en stor utfordring. Jeg har bakt ett eneste pepperkakehus før i mitt liv og er absolutt ingen konditor, men jeg liker utfordringer og elsker pepperkaker. Men jeg må innrømme at det var litt overveldende da jeg begynte å prøve å forstå meg på konstruksjonen.

Hvordan har prosessen vært?

Prosessen har vært veldig gøy og tidkrevende. Det å forstå seg på selve arkitekturen av at så stort senter er ikke lett, og jeg har gjort det kun ved bruk av Google maps og befaringer. Men så skulle det jo heldigvis ikke være en arkitektur replica heller. Planleggingen tok nok halvparten av tiden.

Har du noen tips til baking og bygging av pepperkakehus?

Vær nøye med målene når du tegner ut malene til huset, og våg å være litt kreativ. Det er veldig gøy å prøve å gjenskape sitt eget hus, eller en bygning du har tilknytning til. Avkjøl deigen i flere timer før du kjevler den ut og bruk en 3-4 mm tykk mal for å få den like tykk over hele. Jeg la et magasin på hver side av kjevlen.

Hva gleder du deg mest til denne julen?

Jeg gleder meg til å være sammen med familien, og bake flere pepperkakehus!

I år kan du bli med på å bygge Ski sin egen pepperkakeby. Les mer om hvordan du kan bidra her.