Slik lager du hjemmelagde julegaver

Bord med julegave, tilbehør til innpakning og to hender, sett ovenfra
Sjokoladekuler i forskjellige farger
flasker med gløgg på

Hjemmelagde julegaver er både gøy å lage – og gøy å få. Vi gir deg oppskriften på hvordan du lager julegavene helt selv.

Spiselige julegaver

Spiselige julegaver er den beste sorten. Bruk førjulstiden på å lage hjemmelagde sjokoladekuler, pakk dem inn i små lekre esker, knyt på en sløyfe og gi dem bort til noen du er glad i.

Tips til andre spiselige gaver er granola, cookies og marmelade. Putt det i en krukke og knyt en sløyfe på. For å gjøre gaven ekstra personlig kan du skrive en koselig lapp og henge på krukken.

Hjemmelagde sjokoladekuler

Dette trenger du

  • 250 g myke kakerester (gjerne avskjær fra sjokoladekake)
  • 1 1⁄2 dl melis
  • 2 ss bringebærsyltetøy
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts romessens eller litt ekte rom
  • 100 g kokesjokolade
  • 1 pose strøssel

Slik gjør du

  1. Ha alle ingrediensene i en bolle og rør dem godt sammen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Trill massen til passe store kuler.
  2. Brekk kokesjokoladen i biter og smelt den i vannbad (en liten kjele står i en større kjele med kokende varmt vann). Rør sammen sjokoladen når den har blitt myk.
  3. Dypp kulene i smeltet sjokolade og rull dem i strøssel, kokos, sjokoladepulver eller andre ønskelige godsaker.
  4. Oppbevar i en tett boks eller eske.

Hjemmelaget gløgg

Dette trenger du (5 porsjoner)

  • 1 l eplemost
  • 1 stk hel kanel
  • 3 stk stjerneanis
  • 5 stk hel nellik
  • ½ stk sitron
  • 1 ss revet frisk ingefær

Slik gjør du

  1. Ha eplemosten i en kjele sammen med kanelstang, stjerneanis, nellikspiker, sitron og revet ingefær.
  2. Varm opp gløggen til kokepunktet og la den trekke i ca. 10-15 minutter.
  3. Server eplegløggen rykende varm i vide glass.

Oppskriftene er hentet fra Matprat.

Røde selbu votter