Tilbehøret du må ha til julematen

Bord sett ovenfra med blomkålsalat og pynt
Brokkoli- og blomkålsalat til ribbe
Skål med smørstekte poteter med dill på toppen
Smørstekte mandelpoteter til ribbe

Klar for å prøve noe nytt til julematen? Med dette tilbehøret vil du løfte julemiddagen til nye høyder – enten du skal servere ribbe, pinnekjøtt eller kalkun.

Tilbehør til ribbe

Så lenge svoren er sprø, er det lite som kan gå galt. Vi foreslår derfra nye varianter som passer ypperlig til den klassiske juleretten.

Brokkoli- og blomkålsalat med kremet honningdressing

  • 1 stk brokkoli
  • 1 stk blomkål
  • 100 g tørkede tranebær
  • 60 g pinjekjerner

Honningdressing

  • 3 ss majones
  • 1 dl yoghurt naturell eller gresk yoghurt
  • 2 ss flytende honning
  • saften av ½ stk sitron
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper

Slik gjør du

  1. Kutt blomkål og brokkoli i små buketter. Bruk stilken også (skrell den tykkeste stilken og skjær av den nederste delen, som ofte er trevlete).
  2. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne til de er gylne.
  3. Legg blomkål, brokkoli, tørkede tranebær og pinjekjerner på et fat, gjerne hver for seg slik at man kan forsyne seg med det man vil ha.
  4. Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.

Smørstekte mandelpoteter

  • 1 kg mandelpotet (ca 10 stk)
  • 2 ss smør eller margarin
  • 1 ½ dl vann
  • 2 ss hakkede friske urter (for eksempel persille, dill, timian, rosmarin)

Slik gjør du

  1. Skrell potetene. Ha smør/margarin og vann i en panne
  2. Ha i potetene og la det hele surre i 15-20 minutter, til potetene er møre og begynner å få farge, og vannet har fordampet.
  3. Dryss over de hakkede urtene mot slutten av koketiden.
Stekt kalkun ligger på et bord