Dette burde du strikke i sommer!

Nøstet mitt strikkebutikk
Nøstet mitt strikkebutikk
Nøstet mitt strikkebutikk
Nøstet mitt strikkebutikk
Nøstet mitt strikkebutikk
Nøstet mitt strikkebutikk
Nøstet mitt strikkebutikk

Norsk sommer byr ikke alltid på Spania varme, og da er det deilig med lett sommerstrikk. Om du er glad i å strikke eller vil komme i gang, så har vi tipsene!

Butikken Nøstet Mitt ligger i 2. etasje på senteret vårt, her finner du alt du trenger for å strikke hva enn du måtte ønske. Nøstet Mitt er en liten butikkjede i Oslo med 3 butikker, hvorav en av de ligger her på Ski Storsenter. Nøstet Mitt har nylig lansert en enkel cardigan som kalles Nøstet Mitt - jakken. Dette er et samarbeid med Rauma garn som har bearbeidet oppskriften og gjort den tilgjengelig med mange av de ulike garnkvalitetene de har. Jakken er designet av en av de ansatte i Nøstet Mitt.

Sommerens trend innen hjemmestrikket

“Jeg opplever at kunder ønsker å strikke alt mulig - året rundt - og det er derfor vanskelig gi et konkret tips til hva man burde strikke om sommeren.”, sier Åshild i Nøstet Mitt.

Det strikkes alt i fra tradisjonsstrikk som kofter og gensere, Villmarksgensere til Linka Neumann eller noe fra de danske strikkedesignerene Petite knit eller Lene Holme Samsøe/Le knit. De to sistnevnte samarbeider med Sandnes garn og bruker dermed garn i oppskriftene sine som er fra Sandnes garn. De norske garnleverandørene som Sandnes garn, Rauma garn og Dale garn har de siste årene begynt å samarbeide med kjendiser som liker å strikke og som kan være med på å promotere strikketrender.

Når vi spør Åshild om tips til farger og garntype denne sommeren sier hun følgende:

“Hvis jeg skulle foreslå noe for sommeren ville jeg valgt å se på Mønsterheftet 2104 Sommer Dame fra Sandnes garn hvor det er laget mange lekre oppskrifter i garnkvalitetene Line og Tynn Line. Garnkvalitetene har kommet med lekre trendfarger som mandelhvit, beige, chinos og støvet grønn.”

Dette plagget burde du strikke i sommer

Sommer toppene til dame som er morsomt å strikke er for eksempel Sommer Ella fra Lene Holme Samsøe/Le Knit eller Ankers Tee fra Petite Knit, to modeller som ulike tykkelser på garn og pinner.

Vi spurte også Åshild hva hun strikker akkurat nå, og til det svarer hun:

“Jeg har alltid flere strikkeprosjekter gående parallelt, gjerne 2-3 prosjekter på pinnene, fordi det er så mye fint å prøve ut av modeller og garn! Men det viktigste prosjektet akkurat nå er å få ferdig et modellstrikkeplagg som skal henge i butikken til høsten, da vi skal ha et høstvindu med "kjendisstrikk". Det blir spennende!”

Vil du komme i gang med strikking?

Veiledende pinner er ofte nr 5 mm for nybegynner, da får man strikket på litt tykt garn som ligger godt mellom fingrene. Begynn gjerne med enkle små plagg som ørevarmere, luer og votter. Da blir man fort ferdig! Og vil man strikke et større plagg hjelper det å besøke for eksempel Nøstet Mitt så kan de rettlede "nystrikkere" til en enkel og god modell. Mange av strikkemønstrene har ulike vanskelighetsgrader, slik at det skal være lett å finne ut hva som passer å strikke for ulike kunder.

Helt til slutt spurte vi Åshild hvilken butikk på senteret hun liker best foruten Nøstet Mitt;

“Det er mange gode og flotte butikker på senteret, og jeg setter pris på å ha alt under samme tak. De ulike barneklær butikkene som har vært her gjennom årenes løp har vært noen av favorittene. Nå er det Name it som er den jeg bruker en del og som jeg har brukt til begge barna mine, siden det er gode og fine klær for både gutter og jenter.” - Sier Åshild

Lykke til med sommerens strikkeprosjekt!

Aktuelle tilbud

Kupongtilbud til Ski Style Week

Nøstet Mitt

Kjøp for over 500 kr og få med et valgfritt hefte

Begrenset utvalg. Gjelder for medlemmer av Ski Storsenter sin kundeklubb.

Kundeklubb – senter Gjelder 22. september til 30. september

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00