Godt på grillen!

Grilltips fra Meny
Grilltips fra Meny
Grilltips fra Meny
Grilltips fra Meny
Grilltips fra Meny

Grillsesongen er her, men hva er egentlig godt på grillen? Foruten det vanlige som pølser og hamburger. Vi har tatt en prat med Thomas på Meny!

På Meny går det fortsatt mye i flintstek på grillen for mange, det er både tradisjonelt og veldig godt. Men flere og flere er også blitt villige til å prøve nye ting på grillen, og Thomas synes generelt at folk har utviklet seg mye og tør å prøve nye stykningsdeler. La oss høre hans beste grilltips!

Beste tips til grillingen

Pass alltid på at grillen er ren før du starter, og sørg også for at ingrediensene får ligge i romtemperatur i minst en halvtime før grilling.

Om du skal grille større stykker kjøtt så har Thomas en metode som alltid fungerer; brun kjøttet på høy varme, la det grille på indirekte varme til ønsket kjernetemp er nådd,så la det hvile i ca 20 min.

Skal man grille fisk så er det absolutt best i aluminiumsform, da holder konsistensen best. All fisk kan i utgangspunktet grilles, men en god huskeregel er at det er lettere å få et vellykket resultat med fet fisk som kveite, laks, ørret, sild og makrell.

Magrere fisk kan også grilles med gode resultater, men husk på at disse fisketypene er løsere i kjøttet, og bør derfor pakkes inn i folie eller grilles i en ”grillkurv”.

Grillmat på budsjett?

“Nakkekoteletter, det går aldri ut på dato og er billig og godt”, sier Thomas!

Dette griller Thomas helst

Når vi spør Thomas hva han helst velger på grillen så svarer han: det er såååå mye godt å ha på grillen, men hvis jeg skal grille selv og setter av tid så er pulled pork, spare ribs og beef ribs på toppen av ønskelisten.

Hva gjelder tilbehør til grillmaten så velger han helst å fylle spisspaprika med philadelphiaost og surre bacon rundt, som ifølge han selv er helt magisk og de må så klart på grillen. Samt at han også lager forskjellige bønnesalater til, som både er sunt og godt.

Når det gjelder grilling av hamburger og tilbehør til så har Thomas oppskriften på det han kaller “the perfect bite”, og det er angusburger, cheddar, tørrsaltet bacon, syltet rødløk, aioli og barbequesaus.

I følge Thomas kan man grille alt, men han tipser spesielt om å for eksempel prøve å grille frukt til dessert, ananas for eksempel gir en kjempegod smak etter grilling. Grill frukten på direkte varme i et par minutter på hver side, til de er lune og har tydelige grillmerker. Server med iskrem, kesam, pisket krem eller crème fraîche.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 09:00 - 19:00