Åtte tips til valentinsdagen

dame holder makroner
Vi har mange godetips til hva du skal kjøpe til din valentines!

Den store kjærlighetsdagen, valentinsdagen, valentines day… Hva enn du kaller dagen som er den 14. februar, her har vi åtte tips du kan glede din kjære med!

Før vi starter, vet du egentlig hvorfor valentinsdagen eksisterer?

Det er flere forskjellige teorier bak opprinnelsen til Valentinsdagen, men den mest populære teorien går tilbake til år 270 e.Kr. hvor keiser Claudius II forbød ekteskap fordi han mente at enslige menn var bedre soldater. Biskop Valentine gjennomførte likevel hemmelige bryllup og ble fengslet for forræderi. Etter at han ble dømt til døden, ville unge par besøke han i fengselet og gi ham blomster og kort. Legenden sier at da Valentine satt i fengsel, ba han sammen med datteren til en av dommerne, Julia, og kurerte hennes blindhet. Før han ble henrettet, skrev han et brev til henne og signerte det «Fra din Valentine.» Han ble henrettet 14. februar, som da ble Valentinsdagen.

Da har vi litt bakgrunnsinfo, og nå kommer åtte tips til selve dagen!

Dame som holder opp klokker og smykker fra Bjørklund
Bjørklund har mange flotte gavetips til valentinsdagen.

En fin klokke

Har du lyst til å skjemme bort din kjære litt ekstra denne valentinsdagen? Hva med å kjøpe en fin klokke til han eller henne? Hos Bjørklund har de flere fine klokker i ulike prisklasser og stiler. Ta turen innom så hjelper de deg gjerne å finne den perfekte!

Smykker

Smykker går aldri av moten, og en fint smykke med for eksempel et hjerte anheng eller noe annet fint på vil garantert falle i smak. Dersom du vet at smykker med hjerter på ikke er helt stilen til personen du skal gi det til så finner du så klart noe annet han eller hun liker. Hva med å for eksempel gå for et par fine øredobber? Snik litt i smykkeskuffen til vedkommende så finner du fort ut av favorittene. Hos Bjørklund har de mange fine gavetips!

Dame fra Sebastien Bruno holder makroner
Hva med en eske makroner fra Sebastien Bruno?

Frokost på sengen

Gi din kjære en god start på dagen med frokost på sengen. Lag favorittfrokosten og overrask med en koselig morgenstund. Kanskje sammen med blomster og et fint kort?

Ps; du finner så klart alt du trenger til frokost hos oss, både hos Meny og Rema 1000!

Søtsaker

En annen klassiker til valentinsdagen er søtsaker, gjerne sjokolade eller for eksempel makroner. Hos Sebastien Bruno har de så mange fine gaveesker med mye godt i og et godt utvalg ferske makroner så du kan sette sammen favorittsmakene. Husk å kjøpe noe du liker selv også da, så du kan smake litt.

Favorittmiddagen

Enten man går ut og spiser eller tar middagen hjemme så kan man gjøre det til en romantisk kveld. Book bord på favorittrestauranten, for eksempel Sabrura eller Egon, eller lag favorittmiddagen hjemme. Tenn lys, ha noe godt i glasset og sett på koselig musikk. Vi lover en hyggelig kveld!

Visste du at?

På 1800-tallet anbefalte leger ofte sjokolade som en behandlingsmetode for de med kjærlighetssorg.

Dame fra Mester Grønn holder blomster og dame fra Norli holder kort og bøker
Klassiske roser og sjokolade hos Mester Grønn, og bøker hos Norli.

Blomster og ett kort

Klassikeren, en fin blomsterbukett og et koselig kort! Hos Mester Grønn finner du mange fine blomsterbuketter, både ferdig satt sammen med mange ulike type blomster, og enklere med en type. Om du ikke allerede vet det fra før, så prøv å finne ut av hvilke blomster som er favoritten eller gå for en bukett roser som er en klassiker på valentinsdagen. Kjøp et fint kort som du liker, og skriv noen koselige ord, det blir garantert satt pris på.

Bøker

Hvem er vel ikke glad i en god bok? Vel, alle er kanskje ikke like glad i å lese, men om din valentine er det så er en bok absolutt et bra kjøp. Hos Norli finner du mange nyheter nå, i alle sjangre, rett og slett noe for enhver smak. Norli tipser om “Skrap en date” som passer både for nye og etablerte forhold som ønsker å beholde romansen. Her får dere inspirasjon til 50 spennende og eventyrlige dates. Et annet tips er “Kama Sutra A Position A Day” med stillinger for å både krydre kjærlighetslivet og tilfredsstille sexlivet.

Gå på kino

En tur på kino er alltid koselig! Ta med deg din kjære på en film han/hun eller dere har lyst til å se, kjøp popcorn og brus og nyt. Du vet vel at du finner Odeon Kino hos oss? Der finner du alle de nyeste filmene!