Åtte tips til valentinsdagen

Dame holder klokker
Vi har mange godetips til hva du skal kjøpe til din valentines!

Den store kjærlighetsdagen, valentinsdagen, valentines day… Hva enn du kaller dagen som er den 14 februar, her har vi åtte tips du kan glede din kjære med!

Før vi starter, vet du egentlig hvorfor valentinsdagen eksisterer? Det er flere forskjellige teorier bak opprinnelsen til Valentinsdagen, men den mest populære teorien går tilbake til år 270 e.Kr. hvor keiser Claudius II forbød ekteskap fordi han mente at enslige menn var bedre soldater. Biskop Valentine gjennomførte likevel hemmelige bryllup og ble fengslet for forræderi. Etter at han ble dømt til døden, ville unge par besøke han i fengselet og gi ham blomster og kort. Legenden sier at da Valentine satt i fengsel, ba han sammen med datteren til en av dommerne, Julia, og kurerte hennes blindhet. Før han ble henrettet, skrev han et brev til henne og signerte det «Fra din Valentine.» Han ble henrettet 14. februar, som da ble Valentinsdagen.

Da har vi litt bakgrunnsinfo, og nå kommer åtte tips til selve dagen!

Bjørklund valentine
Bjørklund har mange flotte gavetips til valentinsdagen.

En fin klokke

Har du lyst til å skjemme bort din kjære litt ekstra denne valentinsdagen? Hva med å kjøpe en fin klokke til han eller henne? Hos Bjørklund har de flere fine klokker i ulike prisklasser og stiler. Ta turen innom så hjelper de deg gjerne å finne den perfekte!

Smykker

Smykker går aldri av moten, og en fint smykke med for eksempel et hjerte anheng eller noe annet fint på vil garantert falle i smak. Dersom du vet at smykker med hjerter på ikke er helt stilen til personen du skal gi det til så finner du så klart noe annet han eller hun liker. Hva med å for eksempel gå for et par fargerike statement øredobber eller et lekkert gavesett? Snik litt i smykkeskuffen til vedkommende så finner du fort ut av favorittene. Hos Bjørklund har de mange fine gavetips!

Sebastien Bruno
Hva med en eske makroner fra Sebastien Bruno?

Frokost på sengen

Gi din kjære en god start på dagen med frokost på sengen. Lag favorittfrokosten og overrask med en koselig morgenstund. Kanskje sammen med blomster og et fint kort? Ps; du finner så klart alt du trenger til frokost hos oss, både hos Meny og Rema 1000!

Søtsaker

En annen klassiker til valentinsdagen er søtsaker, gjerne sjokolade eller for eksempel makroner. Hos Sebastien Bruno har de så mange fine gaveesker med så mye godt i, så her finner du garantert noe han eller hun liker ekstra godt. Husk å kjøpe noe du liker selv også da, så du kan smake litt.

Favorittmiddagen

Sist, men ikke minst, middagen! Enten man går ut og spiser eller tar middagen hjemme så kan man gjøre det til en så romantisk kveld. Book bord på favorittrestauranten, for eksempel Sabrura eller Egon, eller lag favorittmiddagen hjemme. Tenn lys, ha noe godt i glasset og sett på koselig musikk. Vi lover en hyggelig kveld!

Visste du at?

På 1800-tallet anbefalte leger ofte sjokolade som en behandlingsmetode for de med kjærlighetssorg.

Norli og Mester Grønn
Klassiske roser hos Mester Grønn og en god bok hos Norli.

Blomster og ett kort

Klassikeren, en fin blomsterbukett og et koselig kort! Hos Mester Grønn finner du mange fine blomsterbuketter, både ferdig satt sammen med mange ulike type blomster, og enklere med en type. Om du ikke allerede vet det fra før, så prøv å finne ut av hvilke blomster som er favoritten. Kjøp et fint kort som du liker, og skriv noen koselige ord, det blir garantert satt pris på.

En god roman

Hvem er vel ikke glad i en god bok? Vel, alle er kanskje ikke like glad i å lese, men om din valentine er det så er en bok absolutt et bra kjøp. Hos Norli finner du mange nyheter nå, i alle sjangre, rett og slett noe for enhver smak. Noen tips fra Norli er “Tillit” av Hernan Diaz, “Detaljene” av Ia Genberg og “Fri - en oppvekst ved historiens ende” av Lea Ypi.

Gå på kino

En tur på kino er alltid koselig! Ta med deg din kjære på en film han/hun eller dere har lyst til å se, kjøp popcorn og brus og nyt. Du vet vel at du finner Odeon Kino hos oss? Der finner du alle de nyeste filmene!