Smakfulle julegaver fra Olivenlunden
Publisert: 10. november 2025
Hva er vel bedre å gi bort enn smakfulle julegaver fra Olivenlunden?
Gullgaven
Gullgaven fra Olivenlunden er den perfekte gaven til matentusiasten som verdsetter gode smaksopplevelser! Årets Juleolje er mild/balansert, urtepreget med noe frukt og har noter av tomatblader, artisjokk og nøtter. Den er nydelig sammen med årets Julebalsamico, en eksklusiv balsamico fremstilt av de beste Trebbiano og Lambruscodruene fra Modena i Emilia-Romagna regionen i Italia. Den edle eddiken modnes langsomt på små trefat gjennom 20 år. Denne tyktflytende og aromatiske balsamicoen har en balansert bittersøt smak og behagelig syrlighet.
Balsamico med karamell
Hvit balsamicoeddik laget av Trebbianodruer fra Modena i Italia og flytende karamell. Den har en frisk, fin syrlighet og elegant og subtil smak av karamell. Balsamico med karamell er spesielt utvalgt for å brukes til julens desserter. Den er perfekt i eplekake, karamellpudding, riskrem, is, bakt brie og camerbert, pære og blåmuggost.
Helt tøffel etter trøffel
Gi bort smaken av ekte luksus denne julen med vår eksklusive julegave som inneholder hvitt trøffelsalt og balsamico med sommertrøffel. Dette er den perfekte gaven for matelskere som ønsker å heve smaken på sine retter med de unike og delikate aromaene fra trøffel.
13 desserter fra Provence
Provence er et område med lange tradisjoner for å dele gode opplevelser rundt et måltid, gjestfrihet og matglede. 13 desserter sies å være den eldste juletradisjonen fra dette området, og representerer Jesus og hans 12 disipler.
I tradisjon tro settes denne desserten frem etter julemiddagen, og står fremme til 27. desember, slik at hele familien kan småspise disse søtsakene gjennom juledagene. Alle må smake på de 13 ulike dessertene, ellers bringer det ulykke for det kommende året. Sammensetningen varierer gjerne fra område til område, og fra hjem til hjem. Hvert område og hjem har sine tradisjoner som reflekteres i utvalget av de 13 ulike dessertene.
Vi har samlet et tradisjonelt utvalg, og i midten av boksen er det en ""gibassier"", et typisk bakverk fra området, ofte bakt på olivenolje og gjerne smaksatt med kandisert frukt og anis. Rundt denne er det et utvalg av tørket frukt, nøtter, nougat og tradisjonsrike søtsaker fra Provence.
Vi ses hos Olivenlunden!