Handle smart under Black Friday

Black Friday handleposer
Velkommen til Black Friday 29. november.
Fasade Ski storsenter
Black Friday handleposer

Fredag 29. november er det Black Friday. Det er mange kupp å gjøre, men også fort å gå i salgsfella. Her er noen tips til hvordan du handler smart.

Den store salgsdagen Black Friday er en dag hvor butikkene konkurrerer med gode rabatter og tilbud, og det er mange muligheter for å gjøre gode kjøp. Det kan også være lett og la seg påvirke av tilbudene og gjøre bomkjøp. Derfor kan det være lurt å planlegge litt i forkant, gjøre research og samtidig være tidlig ute på det du vet du ser etter den dagen.

Planlegg kjøpene

Det kan være fristende å kjøpe mer enn du trenger under Black Friday. Ved å planlegge litt i forkant av salgsdagen kan det være lettere å navigere seg igjennom tilbudene. Er det noe du vet du trenger eller kanskje har ventet med å kjøpe? Eller kanskje du vil komme i gang med julegavene? Ha en plan på hva du ser etter og hvilke butikker du vil sjekke ut. Lag deg gjerne en liste så har du oversikt over hva du skal handle. Det er gjør handlingen både mer effektiv og er bra for lommeboken.

Gjør research

Forbered deg til salgsdagen ved å sjekke ut butikkene og tingene du ønsker å handle i forkant. Noen butikker deler tilbudene sine før og noen har forskjellige ting på tilbud til ulike tider. Det kan også være tilbud som gjelder kun i et begrenset antall, som du bør prioritere først før det eventuelt blir utsolgt. Ved å gjøre research på forhånd vet du når du bør stikke innom de ulike butikkene, ofte kan det lønne seg å være litt tidlig ute. Det gjør også at du kan sjekke ut de ordinære prisene og se hvor godt tilbudet faktisk er når det kommer.

Ha et budsjett

Selv om det er salg kan det være lurt å ha et budsjett på hvor mye du tenker å bruke på shopping denne dagen slik at du ikke sitter igjen å har brukt mye mer enn du hadde tenkt. Selv om noe er på tilbud betyr det ikke nødvendigvis at du sparer penger, om det ikke er noe du ellers ville ha kjøpt. Ha et maksbeløp du vil handle for så unngår du å bruke for mye. Med det i bakhodet er det mye penger å spare på det du uansett trenger enten det er til hjemmet, barna, klær eller julegaver.

Start på julegavene

Tiden frem til jul går fort og det er mye som handles frem mot jul av både pynt og julegaver. Vær tidlig ute og start allerede under Black Friday. Det kan være mye penger å spare om det du ser etter finnes på salget. Lag en liste over det du trenger og hvem du skal kjøpe julegaver til. Hva er vel deiligere enn å både gjøre et kupp på julegavene og være tidlig ute?