Møt dama som holder Ski Storsenter i gang

Intervju ansatte

Gro Collett er senterdirektør her på Ski Storsenter, og vi har tatt en prat med henne. La oss høre hennes tanker om fortid og fremtid

Fortell oss litt om deg selv, hvor lenge du har jobbet her og hvorfor du trives så godt her?

Jeg bor i Moss sammen med mannen min Hans. Vi har 2 voksne sønner, og i sommer fikk jeg mitt første barnebarn, som er det aller mest fantastiske av alt!

Jeg har jobbet på Ski Storsenter siden 1998, og har derfor fått lov til å være med på nesten hele Ski Storsenters historie. Det er morsomt å tenke tilbake på hvordan det var her da, og hvor mye som har forandret seg. Hvem husker ikke AmSport i 1. etasje med en hel, amerikansk bil over inngangen? Og flyet som hang i glasstaket ved Stjernetorget, hvor flyveren fikk nissedrakt på seg til jul. Og Lekeland i underetasjen, hvor mange som var barn på slutten av 90-tallet har rutsjet ned i ballrommet, og sett på film i filmrommet. Eller at man plasserte brukte handlevogner inn i «biler» i parkeringshuset, biler som stakk gjennom veggen og inn i senteret.

Og akkurat dette er nok en av grunnene til at jeg trives så godt her: det skjer noe spennende hele tiden, ingen ting står stille. Butikkene endrer seg og senteret endrer seg i takt med samfunnet og kundenes handlemønster.

Hvilket høydepunkt fra tiden du har jobbet her på senteret husker du best?

Hver dag er spennende og nye, men det er klart det har vært ekstra spennende de gangene vi har bygget på senteret og åpnet nye deler! Først i 2003, hvor vi fikk både kinosenter, hotell, bibliotek, leiligheter og mange nye butikker. Og så i 2008, hvor vi fikk en helt ny etasje med både butikker, spisested og treningssenter!

Hvordan har utviklingen av senteret vært disse årene?

Her har det selvsagt skjedd store endringer, butikkene endrer seg, interiørmessig endrer senteret seg og kundenes handlemønster endrer seg. Ski Storsenter har fulgt med i denne utviklingen, og akkurat i disse dager endrer vi oss på nytt: nå blir det nye farger, nytt lys, nye møbler i hele senteret, og vi gleder oss til å få vist kundene våre hvor flott det blir! Samtidig med store endringer, er vi så heldige at veldig mange av butikkene våre fortsatt følger med oss, slik de har gjort i fra start! Kase, Skonnord, Optiker Ø. Krogh, Ski Akvarium, Mestergull og Haust er noen av de gode butikkene våre som har vært med siden starten, og som er med på skape Ski Storsenters identitet og til å gjøre oss til det kjøpesenteret vi er, noe vi er både stolte og glade for.

Hva tenker du om fremtidens kjøpesenter?

Vi mennesker er sosiale vesener. Vi ønsker møteplasser hvor vi kan treffe venner og kjente, kose oss med noe godt å spise, skape gode stunder og gode minner sammen med andre mennesker. Kjøpesenteret er et naturlig møtested med både spisesteder, stort utvalg av gode shoppingmuligheter i tillegg til andre opplevelser som blant annet kino og treningssenter. Det norske klimaet gjør at det både er behagelig og enkelt å ferdes inne under tak, et sted hvor det er trygt, lyst og varmt når det er kaldt ute. Så kjøpesentrenes store oppgave er å fortsatt å gi kundene våre de gode opplevelsene, den gode butikkmiksen og det naturlige samlingspunktet.

Har du noe spennende du kan dele med oss av kommende nyåpninger eller lignende?

Nei, egentlig ikke… Det jobbes med mange prosjekter, men dette er hemmelig enn så lenge ;-)