Den store maskeguiden fra Eleni & Chris

Tre stk hårmasker fra Eleni & Chris
Tre stk hårmasker fra Eleni & Chris

På samme måte som ulike hudpleieprodukter er laget for ulike hudtyper, retter hårpleieprodukter seg også mot ulike behov.

Velger du produkter som ikke passer for din hårtype, vil du kanskje knapt merke forbedring, i verste fall du kan ende opp med problemer med hår og hodebunn.

Eleni & Chris lanserer helt nye hårmasker - og vil i denne artikkelen hjelpe deg med å finne riktig maske for deg og ditt hår. Hårmaskene får du kjøpt hos Nikita Hair.

Kjenner du til disse mytene om hårmaske?

Aldri ha hårmaske i tørt hår

La oss avklare én ting først – du kan bruke hårmaske i tørt hår. De vil noen ganger fungere veldig bra, med stikkordet noen ganger.

På den annen side, om du bruker hårkuren i vått hår, vil du merke mye større forskjell.

Vått hår absorberer ikke bare ingredienser bedre enn tørt hår, men det betyr også at håret ditt er rent. Fjerner du smuss og olje fra håret først, vil ingrediensene i hårkuren trenge bedre inn i hårstråene dine. Du ville vel ikke ha tatt ansiktsmaske uten å rense bort sminke først?

Et unntak her ville være hvis du vet at håret ditt er rent. I dette tilfellet vil en hårmaske fortsatt kunne fungere på den måten den skal.

Sove med hårmaske

Det er ingenting som å våkne opp til luksuriøst mykt og glansfullt hår, som er akkurat det du får etter å ha sovet med en hårmaske.

Nå er ikke alle hårmaskene laget for bruk over natten. Fuktighetsgivende hårkurer fungerer godt når de brukes over natten, mens proteinkurer kan gjøre håret hardt og ubehagelig å sove på.

Ultramin og Boostamin maske vil være gode alternativer her, men Scandimin mask bør unngås, siden den er pigmentert og ikke skal sitte for lenge i. Du vil risikere å at håret blir overpigmentert, som vil si at håret trekker til seg for mye pigment og får en annet resultat på fargen enn ønsket.

Lurer du på hvordan du kan sove med en hårmaske uten at puten din blir klissete?

Når du har påført hårkuren, pakk håret inn i en dusjhette. Hvis lyden av hetten som rasler mot hodeputen holde deg våken om natten, fungerer også et silkeskjerf bra. Pakk deretter ut håret om morgenen, skyll ut hårkuren og avslutt med balsam i lengdene.

PS: Hvis håret ditt har lett for å bli fett eller tungt ved røttene, unngå hårmaske her, det er uansett stort sett lengdene dine som trenger pleie.

More is more?

Hårmaske kan få håret til å føles fantastisk. Så mye at du blir fristet til å bruke masken hver gang du vasker håret. Men dette er vanligvis etterfulgt av en fet hodebunn, slapt hår og andre problemer.

Hvorfor? Fordi overbruk av hårmaske fører til slutt til at den tynger håret ditt. Det forhindrer også at hodebunnen puster ordentlig og øker talgproduksjonen i hodebunnen, noe som resulterer i fett.

Hvor ofte bør du bruke en hårmaske?

Vel, de fleste hårmasker er laget for å brukes en gang i uken. Men akkurat som med alt annet i skjønnhetsverdenen, passer aldri én størrelse alle.

Hvor ofte du bruker en hårmaske vil avhenge av alt fra hårtype til masken du bruker. De med veldig tørt og skadet hår kan ha nytte av å bruke en fuktighetsgivende hårmaske to eller tre ganger i uken, mens de med fett hår vil kanskje holde seg til den anbefalte en gang i uken. Hvis du har veldig rett hår, bør du også unngå å bruke en hårmaske mer enn to ganger i uken. Imidlertid vil krøllete hår ofte ha nytte av hyppigere bruk.

Hårmaske fra Eleni & Chris
Tre stk hårmasker fra Eleni & Chris
Til venstre: ULTRAMIN™ Smoothing Hair Mask
Hårmaske fra Eleni & Chris
BOOSTAMIN™ Instant Hair Mask
Hårmaske fra Eleni & Chris
SCANIDMIN™ The Blonde Hair Mask

Hårmaskene fra Eleni & Chris får du kjøpt hos Nikita Hair.

Før du skal investere i en hårmaske, er det lurt å tenke på hva som er det viktigste for deg å oppnå.

For tørt hår

Er håret ditt tørt og sprøtt, så vil en intens hårmaske som er rik på fuktighet være redningen og gi smidighet og glans til håret ditt.

Her er det ofte bare å pøse med de mest intense kurene, gjerne opptil flere ganger i uken.

ULTRAMIN™ Smoothing Hair Mask (blå emballasje) gir en skikkelig fuktighetsboost til tørt, frizzy og sprøtt hår i tillegg til å bygge opp skader og slitasje i håret ved hjelp av alge ekstrakter. Masken inneholder bla Moringafrø ekstrakt som beskytter håret mot forurensing og UV stråler, styrke og mykgjør håret ditt. Et supermykt hår gir deg det ultimate utgangspunktet for stylingen av en grovere hårtype.

For slitt og skadet hår

Er håret ditt skadet og slitt, så vil en gjenoppbyggende hårmaske være førstehjelp for å få tilbake styrken i håret ditt.

BOOSTAMIN™ Instant Hair Mask (rosa emballasje) er en favoritt hos mange da den både gir fuktighet med shea smør og argan olje samtidig som den gjenoppbygger håret uten å tynge. Denne masken er en favoritt som passer for absolutt alle hårtyper. Masken inneholder også Camellia te olje som er en botanisk olje med anti oksidanter og beskytter mot forurensing, gir god kambarhet og glans til håret. Hydroliserte hveteproteiner gir volum og styrker håret, slik at håret ditt ikke klapper ned. Dette er frisørens førstevalg som prepping av pleie til håret før styling. Boostamin har vært på markedet i noen år i engangspakker og har nå kommet på en 250 ml tube etter stor etterspørsel fra forbrukerne.

For farget/bleket hår

Ønsker du å nøytralisere gylden pigmenter i hårfargen din så er SCANIDMIN™ The Blonde Hair Mask (lilla emballasje) ditt nye favorittprodukt, uavhengig av hårtypen din! Få en umiddelbar effekt med kaldere nyanse og et velpleid og glansfullt hår på bare 5 minutter.

Trendene endrer seg hele tiden og selv om det i perioder er gylne pigmenter som gjelder, så tviholder vi som elsker kalde toner på våre lilla pigmenter og er evig trofast. Kalde pigmentene er mer populært i Skandinavia enn noen andre deler av verden og vi er både kjent for og anerkjent i frisørbransjen for å mestre den perfekte balansen av kalde toner.

SCANIDMIN™ The Blonde Hair Mask beskytter håret mot frie radikaler/ytre påvirkninger og tilfører fuktighet uten å tynge håret, samt motvirker frizz og gir masse glans.

Ekstrakt fra solsikkefrø beskytter håret mot UV stråling og reparerer allerede skader forårsaket av UV strålinger. Masken inneholder KeraSym™ Shield som har anti pollution egenskaper som legger seg som en beskyttende hinne rundt hårfibrene og beskytter håret mot forurensing. Anti pollution er spesielt viktig for de med lyst hår, for å holde fargen ren og klar. Som et alternativ til silikon, så inneholder masken alkaner, dette er et plantebasert og nedbrytbar alternativ til silikon og ellers også representerer et karbonfotavtrykk som er 115 % lavere enn silikonoljer.

Frisørens beste tips:

Bruk en hårmaske som pleie-prepping av håret før en styling. Prepping er et kjent begrep for mange når det kommer til Make up, men nytt for flere når det kommer til hår. Det finnes to ulike kategorier for prepping når det kommer til hår, prepping med pleie og prepping med stylingprodukter. Det ene utelater ikke det andre. Å preppe håret med pleie først, som en hårmaske, gir det beste utgangspunktet når du skal style eller forme et hår. Håret blir mykere, finere, glansfullt og får mindre frizz. Skal man føne opp volum på håret, så unngår man bare å påføre hårmasken ved røttene.

Alle hårmaskene du får kjøpt fra Eleni & Chris er 100 % vegansk. Alle produktene er formulert med nærende ekstrakter fra multebær som er rik på antioksidanter og vitamin A, B, C, D og E, mineraler som kalium, kalsium og magnesium og syrer som linolensyre, alfalinolensyre, oljesyre og palmitinsyre. I tillegg så er signaturingrediensen forfriskende isbrevann fra Svartisen, som gir en vitaliserende effekt og gir en enda bedre effekt av de andre aktive ingrediensene.

Aktuelle merkevarer

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 19:00