Endelig grillsesong!

Endelig grillsesong Jernia
Endelig grillsesong Jernia
Endelig grillsesong Jernia
Endelig grillsesong Jernia

Det er vår og vi går med stormskritt mot sommeren, det betyr at grillsesongen er i gang. Vi har tatt en prat med Jernia for å få deres beste tips.

Nå er grillsesongen i gang, hva er viktig å tenke på når man henter frem grillen igjen fra i fjor?


Hva er dine beste tips til vårrengjøring av grillen?

Har du en gassgrill så er slange, koblinger og regulator det du må se over og teste. Du kan sjekke om det er lekkasjer med såpevann eller en spray "lekkasjetester". Slangen skal byttes ca hvert 2-3 år. Edderkopper liker lukten av gass og kan ha bygget bo i brennerrøret. Sjekk at du får flamme langs røret og rens hvis det er vanskelig å tenne opp. Er grillen slitt kan ofte typiske reservedeler som rister, flammetemmere og tennmekanismer byttes. Vi har deler til mange modeller på lager.

Ellers - fjern rust, vask og smør. Varmebestandig spraymaling kan friske opp en rusten grill.

Når det kommer til vedlikehold i løpet av sesongen, hva er dine beste råd her?

Rengjør gassgrillen ved å la den stå på høy effekt en stund etter avsluttet grilling. Da kan du skrape vekk forbrente matrester etterpå og grillen er klar til neste gang.

Gassgriller har og fettoppsamlere under. Disse bør rengjøres regelmessig, da fett i verste fall kan antenne. Litt fett på støpejerns ristene er bra og forhindrer rust. Ikke vask for rent. Grillbørste og rengjøringsspray egnet for grillens materiale er kjekt å ha til hånds.

Noen tenker kanskje på å kjøpe seg ny grill i år, hvilken vil du anbefale og hvorfor?

Oi - her har vi mye forskjellig. Griller kommer i alle størrelser og det kommer helt på ambisjonsnivå og hva du har lov å bruke der du bor. Det er mest gass som går og til "folk flest" er 3 brenner en bra størrelse å ta utgangspunkt i. Da er grillen stor nok til at du kan grille over både direkte og indirekte varme og du har mengder av tilbehør å velge blant. Ønsker man mere tradisjonell BBQ er kull eller pellets noe man bør vurdere.

Vi er Weber Premium forhandler og har dermed adgang til alt i Webers fantastiske verden. Char-Broil gir deg MYE grill for pengene og Morsø stikker ut med god kvalitet og lekker dansk design.

Hva velger du, gass, kull eller elektrisk grill?

Valget hos meg falt på en gassgrill fra Morsø. Hadde plassen vært større ville en Morsø vedovn nok funnet veien til meg i tillegg.

Gass er en bra allrounder, kull fint for klassisk BBQ, vedovn flott til blant annet baking og pizza. I tillegg gir de god varme til uteplassen. Elektrisk velger du på en balkong eller hvis du vil ha en liten og kompakt grill. Det har kommet veldig bra elektriske griller fra Weber de siste årene.

Hvilket grilltilbehør må man ha?

Basisutstyr er trekk - det beskytter mot vær og skitt og bør alltid være på grillen når den er kald. Grillbørste, klype, grillspade og steketermometer. En oljespray til risten og en rengjøringsspray.

Siden kommer det an på hva du selv liker eller vil prøve. Skal du bake Pizza, sette røyksmak på maten, grille ting på spyd eller rotisserie? Det fins gryter, former til fisk og grønnsaker, wok, stekeplater mm.

Sist, men ikke minst, hva er din favoritt mat på grillen?

Det finnes mye godt, men pizza kan lages i så mange varianter og blir helt fantastisk på grillen. Stekingen går på noen få minutter og barna kan velge topping og lage sine egne. Det er kun fantasien setter grenser for hva man kan legge på grillen.

Produkter

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo