Kickstart året med trening

Bilde som viser løpehansker, treningstrøye og lue

Få en aktiv start på det nye året. Kanskje har du et nyttårsforsett om å trene mer? Ta deg en tur ut i naturen, tren hjemme eller løp ute i friskt vintervær.

Ut på tur

Ta med deg noen ut på tur i naturen. Hva er vel hyggeligere enn det? Da er du i aktivitet samtidig som du kan nyte naturen og godt selskap. Det finnes mange fine turområder. Spør familie og venner om tips i nærområdet og legg turen til et helt nytt sted. Med snø og frost ute er omgivelsene ekstra fine. Vinterhalvåret er en flott tid for å ta turer i naturen og det er en aktivitet som er like fin alene som med en venn eller hele familien. Husk å kle deg etter været.

Hjemmetrening

Det å trene hjemme er både behagelig og tidseffektivt. Mange har fått øynene opp for hjemmetrening. Det finnes mange ulike apper og videoer på YouTube du kan trene med. Om du er medlem på treningssenter tilbyr de fleste også online treningstimer.

Du trenger ikke mye utstyr for å trene hjemme. For eksempel yoga og pilates er enkelt å gjøre. Foretrekker du styrketrening legger de fleste online treningstimer vekt på øvelser uten vekter, hvor alt du trenger er en yoga eller treningsmatte.

Løpe ute

Ta deg en løpetur ute i friskt vintervær. Om du allerede er vant med å løpe ute i vinterhalvåret vet du hvor deilig det er. Om du ikke er så blir kulda ofte en unnskyldning for å ikke komme seg ut. Sett deg realistiske mål for løpeturen og lag deg en rutine. Du vil fort merke at formen blir bedre og at løpeturen blir lenger. Det viktigste er å komme seg ut i aktivitet. Når du løper ute i vinterhalvåret er det viktig å kle seg godt. Ha på deg ulltøy innerst, det regulerer varme og fuktighet. Du får løpesko både med og uten pigger. Velg det som passer best for det terrenget du skal løpe på. Hos blant annet Löplabbet får du alt du trenger til løpeturen.

Hvilken aktivitet velger du?