Slik bygger du opp kapselgarderoben

Siv Personal Shopper som viser frem plagg
Vår Personal Shopper Siv.

Visste du at vi i gjennomsnitt bruker 20% av garderoben 80% av tiden? Det betyr at vi har mye klær i skapet som sjelden blir brukt!

Nettopp derfor er kapselgarderoben mye snakket om, og ikke minst en veldig god idé. Vi har tatt en prat med vår Personal Shopper Siv om hva hun tenker om kapselgarderoben, og ikke minst hva man burde ha i den.

“I min jobb som personal shopper får jeg stadig henvendelser om hvordan man kan bygge opp en garderobe som ikke trenger å inneholde for mye klær og tilbehør, unngå impulskjøp og ikke minst kjøpe klær man faktisk bruker.” -Siv, Personal Shopper

Siv Personal Shopper som viser frem plagg
Siv hjelper deg med å bygge opp kapselgarderoben.
Siv Personal Shopper som viser frem plagg
Siv Personal Shopper som viser frem plagg

Dette er en kapselgarderobe

Her i Norge er vi så heldige å ha fire helt ulike årstider, som krever ulike plagg. Dermed anbefales det at man bygger opp 4 kapsler, altså en til hver årstid. Noen plagg kan så klart krysse over i de ulike kapslene, men det er naturlig at vinter plaggene ikke kan brukes om sommeren. For å gjøre det enklere til å begynne med så anbefales det å starte med en høst/vinter garderobe og en vår/sommer garderobe.

Hver sesong, eller kapsel, skal inneholder maks 33 plagg, og da kommer undertøy, treningstøy og tilbehør utenom. Dette trenger du så klart ikke følge slavisk, men forsøk å tenke fornuftig når du skal bygge opp en garderobe uten for mye klær. Et godt tips er å velge tidløse plagg av god kvalitet som varer lenge.

Kapselgarderoben gjør at du får en bedre oversikt over hva du trenger, du sparer tid og ikke minst får man et mer bevisst forhold til innkjøp. Pass på å kjøpe plagg som kler din kroppsfasong og stil, og plagg som kan kombineres med hverandre. Du har helt sikkert mange plagg i garderoben allerede som er perfekte til kapselgarderoben.

Et annet tips er å holde seg til en begrenset fargepalett, slik at det er enkelt og kombinere plaggene med hverandre. Dette gjelder spesielt for baseplaggene.

Kapselgarderoben med Siv
Plagg til Kapselgarderoben.
Siv Personal Shopper som viser frem plagg
Siv forteller om Kapselgarderoben

Eksempel på en kapselgarderobe:

Vi har spurt Siv om hun kan gi oss et eksempel på en kapselgarderobe, denne gangen til høst/vinter sesongen. Og dette er plaggene hun mener man trenger for den ultimate garderoben:

 • 5 bukser – 2 jeans, 2 dressbukser og 1 mellom pen bukse
 • 1 skjørt
 • 2 hverdagskjoler
 • 2 pene kjoler
 • 3 t-skjorter
 • 4 bluser
 • 3 mellom-tykke gensere
 • 4 gensere
 • 2 ullgensere
 • 1 cardigans
 • 2 strikkejakker
 • 1 blazer
 • 3 ytterjakker.

Sko- og tilbehør regnes utenom.

Som tidligere nevnt er det et godt tips å gå for tidløse plagg i god kvalitet, da holder plaggene og ikke minst garderoben lenger. På senteret finner du mange plagg som går innenfor denne kategorien, og i denne artikkelen har Siv plukket ut et utvalg plagg fra butikkene Companys og Marinka. Her finner du merker hvor bærekraft og miljø står sterkt, og ikke minst kvaliteten er god.

Personal Shopper

Ønsker du hjelp til å bygge opp kapselgarderoben?

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 19:00