Sett sammen en konfirmasjonsmeny

Bordsetting med hvit duk, hvite servietter og tomme vinglass
FIken i spekeskinke dandert på en tallerken
Reinsdyrbiff med kremet soppstuing og potetmos
Mini pavlova med lemond curd på toppen

Skal du arrangere konfirmasjon? Vi har satt sammen to ulike menyer til deg som vil servere mat med en vri.

Konfirmasjonsdagen er en viktig dag og må selvfølgelig feires med masse, deilig mat og kaker! Under finner du to ulike konfirmasjonsmenyer bestående av forrett, hovedrett og dessert. Vi lover at du gjestene vil bli fornøyde!

Meny 1: Fiken med spekeskinke, reinsdyrbiff med kremet soppstuing og pavlova med lemoncurd.

Forrett: Fiken i spekeskinke

4 porsjoner

  • 150 g spekeskinke i tynne skiver
  • 8 stk frisk fiken delt i to
  • 1⁄4 ts grovmalt pepper

Slik gjør du

  1. Legg opp fiken og spekeskinke på fire tallerkener og dryss over litt grovmalt pepper.
  2. Server sammen med for eksempel melbatoast eller ristet loff.

Hovedrett: Reinsdyrbiff med kremet soppstuing

6 porsjoner

  • 1200 g flatbiff av reinsdyr
  • 1 ts salt
  • 1⁄2 ts pepper
  • 2 ss smør

Potet- og sellerimos

6 porsjoner

  • 750 g potet
  • 750 g sellerirot
  • 100 g smør
  • 2 1⁄2 dl melk
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1⁄4 ts revet muskatnøtt
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄4 ts pepper

Kremet soppstuing

6 porsjoner

  • 500 g kantarell eller blandet sopp
  • 2 stk løk
  • 2 ss smør til steking
  • 5 dl matfløte
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄4 ts pepper
  • 1 ss soyasaus
  • 2 ss grovhakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Skrell og kutt potet og sellerirot i terninger. Kok dem møre i usaltet vann.
  2. Hell av kokevannet og la grønnsakene dampe tørt, rør om så de ikke svir seg. Mos potet og selleri med smør.
  3. Tilsett melk til mosen har en passe konsistens. Smak til med hvitløk, muskatnøtt, salt og pepper.
  4. Skjær kjøttet i biffer (à 200 g) og krydre med salt og pepper.
  5. Brun biffene i smør på sterk varme, ca. 1 minutt på hver side. Etterstek på lavere varme, 1-2 minutter på hver side. La biffene hvile 5 minutter før servering.
  6. Rens sopp. Skrell og del løk i båter. Stek sopp og løk gyllen i en panne med smør. Tilsett fløte. La sausen koke litt inn, smak til med soyasaus, salt og pepper. Dryss over hakket bladpersille før servering.

Dessert: Pavlova med lemoncurd

Porsjonspavlova til 5 porsjoner

  • 2 stk eggehvite
  • ¼ ts bakepulver
  • 1 ½ dl sukker

Lemon curd

  • 2 ½ stk eggeplomme
  • 60 g sukker
  • saften av 2 stk sitron
  • 75 g smør

Pynt

  • 1 dl pisket kremfløte
  • 4 stk pasjonsfrukt
  • 4 stk bringebær
  • 4 blader frisk sitronmelisse

Slik gjør du

  1. Pisk eggehvitene stive. Bland bakepulver og sukker og pisk dette i eggehvitene. Pisk til eggeblandingen danner topper.
  2. Ha marengsen i sprøytepose og sprøyt ut ca. 12 små, flate kaker på en stekeplate. Stek marengsen midt i ovnen ved 150 °C i 10 minutter, deretter ved 120 °C i ca. 50 minutter.
  3. Pisk lett sammen eggeplommer og sukker i en kjele. Tilsett sitronsaft. Varm opp over svak varme til det tykner. Rør hele tiden. Sett kjelen til side og rør inn mykt smør. Avkjøl.
  4. Bland pisket krem og lemon curd lett til det er marmorert. Legg kremen på marengsene og pynt med pasjonsfrukt, bringebær og sitronmelisse.
Flat lay av hvitdekorert bord med grønn dekorasjon
Med spennende retter på tallerken, kan du holde borddekorasjonen enkel og klassisk.