Norske smykkedesignere

Norsk smykkedesign hos Day Birger et Mikkelsen
Jente med smykker fra Petit Perles
Crystal Haze armbånd
Crystal Haze smykke
Norsk smykkedesign hos Day Birger et Mikkelsen
Norsk smykkedesign hos Day Birger et Mikkelsen
Anne-Grethe Amundsen viser frem smykker
Smykker på stativ
Bilde av Marikken Emilia Bon Dep
Norsk smykkedesign hos Day Birger et Mikkelsen

Norske smykkedesignere er i vinden som aldri før, og hos Day Birger et Mikkelsen finner du hele fire norske smykkemerker.

Butikken DAY Birger et Mikkelsen ligger i 2. etasje og tilbyr en herlig mix av moderne klassikere, nydelige detaljer og kreativt håndverk. Hos dem finner du dameklær, bagger, vesker og annet tilbehør. Deriblant smykker, og hele fire norske designere. Disse merkene er Petit Perles, Crystal Haze, Amundsen Jewelry og Emilia bon dep.

Petit Perles

Bak merket står den norske stylisten og make-up artisten Anne Cecilie Olavesen. Hun har i en årrekke jobbet med artister, skuespillere, mote og reklame. Olavesen har også vært skjønnhetsredaktør i Elle, Costume og PS Magasin.

Hun er kjent for sine håndlagede armbånd, øredobber og smykker, laget av vakre perler i unike sammensetninger. Smykkene kan igjen settes sammen i ulike kombinasjoner, og på den måten finner den som bærer smykkene alltid sitt eget, personlige uttrykk. Smykkene er nikkelfrie og låsen består av forgylt sterlingsølv.

Vår- og sommer kolleksjonen er inspirert av designerens lengsel etter sine favorittsteder. Den gjenspeiler franske Île de Rés vakre fargepalett, Sardinias turkise hav og hvite strender, ispedd en dose parisisk eleganse. Kolleksjonen er laget av barokke ferskvannsperler, gemstones og indiske heishiperler, og slik får den sitt eksklusive, vakre og fargerike uttrykk.

Deres vintagekolleksjon er hovedsakelig laget av antikke glassperler fra Venezia, men også perler fra Sør-Spania og Russland. Her har designeren ønsket å skape noe unikt gjennom å bruke eksklusive vintageperler på en ny måte. Det finnes svært få av hver enkelt perle, og slik blir hvert smykke noe helt for seg selv.

Crystal Haze

Merket ble grunnlagt i Oslo i 2017 av Ophelia Alickaj og Sara Vlatkovic, det som startet som en hobby for de to damene ble fort et velkjent smykkemerke. Crystal Haze sine signatur smykker er laget av naturlige materialer som krystaller og edelstener, som også er inspirasjonen bak merket. Naturlige materialer kan ikke bli kopiert og er unike, akkurat slik som oss.

I kolleksjonene finner du klassiske og nostalgiske produkter som er ment å mikse og matche med krystaller og edelstener. Crystal Haze har kjeder i ulike lengder og stiler, slik at kunden selv kan finne det perfekte produktet til seg og gjøre det til sitt eget.

Amundsen Jewelry

Anne-Grethe Amundsen står bak Amundsen Jewelry, og hun har drevet med design av smykker i hele 20 år. Interesse for vintage har hun hatt så lenge hun kan huske, og histories bak det å gjøre om vintage designer knappe til smykker startet da hun fant en pose med YSL knapper på et antikvitetsmarked i London i 2011. Da tenkte Anne-Grethe «disse er altfor fine til bare å være knapper» - og siden den gang har hun lett etter vintage knapper på alle sine reiser til utlandet.

Dette har resultert i egne smykke med vintage knapper på, som du finner hos Day Birger et Mikkelsen her på Ski Storsenter.

Emilia Bon Dep

Marikken Emilia har alltid hatt et nært forhold til bedriften Bon Dep ettersom det er hennes mor, Vibeke, som driver det. Med hennes store lidenskap for smykker og design satt hun inne med et ønske om at Bon Dep skulle utvide smykke sortimentet. Hun luftet idéen om et eget konsept basert på å bygge sitt unike smykke. Fremfor bruk og kast ville hun utvikle noe som kunne kombineres, slik at sluttproduktet ble personlig og fleksibelt etter stil og anledning. Som et prøveprosjekt designet hun sin første kolleksjon, og januar 2019 var det tid for lansering.

Kolleksjonene består per i dag av øredobber, kjeder, armbånd, brillesnorer, ankelkjeder, ringer og ikke minst charms. Takket være gode forhandlere, og både lojale og nye kunder har merket fått en veldig god start i Norge. Nå er de på god vei i utlandet også, og spesielt Nederland og Spania har fått opp øynene for Emilia by Bon Dep. Det er en utrolig spennende og ikke minst morsom prosess, og Marikken Emilia gleder meg seg veien videre!

Alle disse fire norske smykkemerkene finner du hos DAY Birger et Mikkelsen på Ski Storsenter