Aktiviteter for barna på 17. mai

Barn leker sekkeløp i en hage dekorert med fargerike vimpler
Blond jente blåser såpebobler i hvit kjole med hvit fuske bolero

Sekkeløp og potetløp er blant favorittaktivitetene til barna på 17. mai. Bli inspirert til flere leker som du enkelt kan arrangere i hagen.

Sekkeløp

Det er ufattelig hvor morsomt det kan være å hoppe bortover plenen i en stor pose. Det er nemlig ikke så mye som skal til. La konkurranseinstinktet blomstre og hopp deg fortest mulig over målstreken.

Det eneste du trenger er en gjeng med hoppeglade voksne og barn og noen sekker. Har du ikke striestekk kan du like så gjerne bruke søppelsekker. For å skape enda mer spenning kan man dele inn i lag, og gjennomføre sekkeløpet som en stafett.

Trehjulsykkelløp

La konkurransen fortsette med trehjulsykkelløp. Dette er vel egentlig en lek for de minste, men det kan være vel så morsomt for de voksne å delta, i tillegg til at det medbringer mye underholdningspotensiale for tilskuerne.

Potetløp

En av de vanligste lekene på 17. mai er potetløpet. Heldigvis er denne leken også enkel å arrangere og krever lite utstyr. Hver utøver får utdelt en skje og en potet som de skal frakte kjappest mulig fra A til B uten at poteten faller av skjeen. Første mann over streken med potet på skjeen vinner.

Dersom man mister poteten, må man gå tilbake til punktet hvor man mistet poteten før man kan fortsette. Selv om det er svært fristende er det selvsagt ikke lov til å holde på poteten med tommelen. Hvis du vil gjøre leken hakket vanskeligere kan du bytte ut poteten med en fjær. Da må man legge en annen vinnerstrategi, ettersom man ikke kommer langt ved å løpe. Hvem klarer å holde roen?

Kaste ball

Test kasteferdighetene med et blikkbokstårn som målskive. Det eneste du trenger er ti blikkbokser og en tennisball. Sett boksene i en pyramide og bestem en passende avstand før konkurransen kan begynne.

Dersom man stiller med svært forskjellige ferdigheter, kan dere enkelt gjøre kampen rettferdig ved å sette opp to eller flere lengder slik at alle har en reell vinnersjanse.

En-to-tre rødt lys

Til denne leken trenger man ingenting annet enn deltakere. Man utnevner en leder og markerer et startpunkt og en målstrek. Deltakerne stiller seg ved startpunktet og lederen stiller seg på andre siden av målstreken med ryggen til deltakerne. Lederen roper «grønt lys». Da kan alle bevege seg fritt og begynne ferden mot målstreken.

Når lederen vil, kan han/hun rope «rødt lys» og snu seg. Da må deltakerne stoppe umiddelbart og stå helt i ro. Dersom noen beveger seg etter at lederen har snudd seg, rykker de tilbake til startlinjen. Lederen fortsetter å rope «grønt lys» og «rødt lys» om hverandre helt til førstemann kommer seg over målstreken og tar seieren.

Blond jente blåser såpebobler i hvit kjole med hvit fuske bolero