Bra for både huden din og miljøet

Dame som holder frem produkter på Loccitane
L´Occitane har mange produkter med miljøvennlig emballasje.
Dame som holder frem produkter på Loccitane
Refill er både billigere og mer miljøvennlig.

Hva vi bruker på huden vår er viktig, men hvor viktig er emballasjen den kommer i?

Emballasje er viktig mener både L'Occitane og The Body Shop. Dette er to merker som jobber mot en mer bærekraftig hverdag, slik at du kan ta grønne valg når du handler hudprodukter.

Resirkulering er smart

L'Occitane jobber for å redusere, gjenbruke og redusere avfall og har som mål at deres emballasje er så miljøvennlig som overhodet mulig. De sier at alle deres flasker skal være laget av 100% resirkulert plast innen 2025, og de er allerede godt i gang!

Det er svært mange av produktene til L'Occitane som er tilgjengelige i øko-refiller og det er smart av flere grunner. Kjøper du refill er det opptil 90% mindre plastemballasje enn ved kjøp av en vanlig plastforpakning. Refill er også rimeligere i pris, så det er bra for både lommebok og miljø å velge dette. I tillegg kan de leveres i butikk når de er tomme og resirkuleres der.

L'Occitane har også en resirkuleringstjeneste i samarbeid med Terracycle. Lever dine tomme L'Occitane flasker og krukker til butikken, de sorterer og resirkulerer de for deg - og som belønning får du -10% på et nytt, tilsvarende produkt! Terracycle sorterer, rengjør og forvandler avfallet til nye produkter. Dette samarbeidet sørger for at færre tomme pakninger havner på deponiet eller går til forbrenning, men derimot får et nytt liv. Med denne løsningen ønsker L'Occitane og bidra til å skape mer bærekraftige løsninger og et renere miljø. Godt for deg og godt for miljøet!


dame holder hudpleie produkter
The Body Shop har i mange år hatt fokus på både dyrevelferd og bærekraft.
dame holder hudpleie produkter
Hos The Body Shop får du god hjelp til å finne produkter som er bra for både deg og miljøet.

Miljøvern i mer enn 40 år

The Body Shop har siden starten for over 40 år siden hatt fokus på dyrevelferd, miljøvern, rettferdig handel og sosialt ansvar. De jobber stadig mot mindre og mer miljøsmart emballasje og å øke andelen produkter uten emballasje. Dette arbeidet sørget for at de julen 2019 fjernet hele 21 tonn plast fra sine julegaver!

I 2019 lanserte The Body Shop, som første kosmetikk-kjede, resirkulert plast fra solidarisk handel. Dette er et unikt prosjekt som sørger for rettferdig lønn for søppelplukkere i India og hvor plast som ellers kunne havnet i naturen, ender opp i The Body Shop sin produktemballasje. Body butter er et eksempel på et produkt som er miljøvennlig i alle ledd, det kommer i resirkulert emballasje, med et lokk laget av aluminium og en krukke laget av 100% resirkulert plast.

Ta turen innom L`Occitane og The Body Shop og prøv et av deres produkter, da gjør du noe godt for både deg selv og miljøet.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 19:00