Tips til bærekraftige interiørvalg

To damer på Bolia
Utstilt interiør hos Bolia
Utstilt interiør hos Bolia
Utstilt interiør hos Bolia
Utstilt interiør hos Bolia

Er du bevisst på å ta mer bærekraftige valg i hjemmet? Vi har snakket med Bolia, Kid og Jernia på senteret om å ta mer bærekraftige interiørvalg.

Det er mange ulike ting vi kan gjøre for å skape et mer bærekraftig hjem. Alt fra valg av produkter med tanke på materiale, produksjon og levetid på produktene. Bærekraft handler også om å velge produkter som fremmer etiske arbeidsforhold, gjenbruk og holdbarhet.

Produkter som varer

Når du skal kjøpe noe nytt, se på hva produktene er laget av og planlegg kjøpene. Skal du bytte ut noe hjemme, kanskje du kan gi videre eller selge det du skal bytte ut? Hos for eksempel Bolia har de fokus på bærekraft i alle ledd - fra design, til materialvalg, emballasje og transport. Først og fremst skal produktene holde i mange år.

Naturlige materialer er også mer bærekraftige, og Bolia har fokus på biologisk nedbrytbare og naturlige fargestoffer. De fleste av møbelstoffene er OEKO-TEX-sertifiserte. Det er en garanti for rene materialer uten bruk av farlige kjemikalier og de er produsert under ansvarlige forhold, både sosialt og miljømessig. Bolia har også Bergo-stoffet som er laget av resirkulerte flasker, og Ocean-stoff som er produsert av overskuddsmateriale fra oljeindustrien uten bruk av vann.

Stue med sofa og stol med krakk