Hvordan kle seg til jobbintervju?

Personal Shopper Siv
Siv Anker Eriksen er Personal Shopper på Ski Storsenter.

Lurer du på hva du skal ha på deg på jobbintervjuet?

"I min jobb som Personal Shopper får jeg stadig henvendelser fra kunder som ønsker min hjelp til å finne det rette antrekket til ulike anledninger" forteller Siv Anker Eriksen, Personal Shopper. En anledning mange har spørsmål rundt er nettopp jobbintervjuer. Her er Siv sine beste tips for hvordan man best kler seg til et jobbintervju.

Førsteinntrykket

Ikke for å skremme deg, men førsteinntrykk har mye å si og du får bare en sjanse til å gi det. Hele 65 prosent av ledere som skal ansette nye medarbeidere sier at klærne dine kan være avgjørende for om du får jobben.

Klærne vi velger sier noe om hvordan vi ønsker at andre skal se oss. Det sender signaler til omgivelsene og forteller mye om oss selv. Møter du for eksempel opp på jobbintervju i møkkete eller hullete klær kan man få inntrykk av at en ikke tar intervjuet på alvor.

Ulike kleskoder

Hvordan kler de seg i den bransjen du søker på? Det er ofte forskjell på kleskoder i ulike bransjer. Gjør et søk på internett, ta en titt på bedriftens nettside eller spør noen du kjenner som jobber i bransjen. Er du likevel usikker på kleskoden? Kle deg nøytralt, så er du en sikker vinner uansett!

Personal Shopper Siv
Siv Anker Eriksen har lang erfaring med å finne klær til ulike anledninger.
Personal Shopper Siv
Siv hjelper deg gjerne med å finne antrekk til jobbintervjuet.

Komfort

Jobbintervju kan for mange oppleves som nervepirrende, så kle deg komfortabelt! Bruk klær som ikke strammer og som er behagelige å ha på. Vi anbefaler likevel å kle deg litt mer formelt på et jobbintervju enn hvordan du kanskje vanligvis gjør i hverdagen.

Forberedelse

Husk å prøve antrekket dagen før intervjuet. Da vil du være helt sikker på at klærne sitter som det skal, og du får dobbeltsjekket at plaggene ikke har flekker eller trenger en omgang med steamer eller strykejern.

Bli husket for hvem du er

Uansett hva du går med er det viktigste å bli husket for hvem du er, ikke for hva du har på deg. Vi ønsker deg masse lykke til med jobbintervjuet!

Personal Shopper

Ønsker du hjelp til å finne antrekk til jobbintervjuet? Bestill time hos Personal Shopper på Ski Storsenter.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo