Personal Shopper sine beste vasketips

personal shopper Siv
Ski Storsenter sin Personal Shopper, Siv Anker-Eriksen.

"I min jobb som personal shopper er jeg opptatt av at mine kunder skal ta godt vare på sine plagg, slik at de varer lenger og man får glede av de i mange år."

Vår dyktige Personal Shopper, Siv Anker-Eriksen, hjelper deg med klesstilen og handling av klær, enten det er for hverdag, jobb eller fest, og hun hjelper deg også med å legge makeup. Med lang erfaring innen styling og motebransjen, har hun også noen skikkelig gode vasketips hun ønsker å dele med dere.

Hvordan vasker du hverdags jeansen og hva gjør du når favoritt genseren nupper?

Dette er mine tips for å få plaggene til å vare lengst mulig:

  • Vi dropper skyllemiddelet
  • Skru ned sentrifugeringen
  • Vi behandler våre klær med kjærlighet

Bukser

Bukser (jeans eller dressbukse) vaskes på vranga, 30 grader uten skyllemiddel. For å bevare farge og stretch skrur du ned sentrifugeringen.

Ullgenser

Favorittgenseren i ull vaskes på ullprogram eller 30 grader finvask, med Milo eller annet vaskemiddel tilpasset ulltøy. Her er jeg nøye med å legge genseren flatt når den tørker for å slippe at den siger og mister fasongen. Mange ganger holder det å bare henge et plagg til lufting for å unngå unødig vask. Ull puster godt og jeg kaller det ofte «selvrensende»

Nupper plagget?

Garn laget av naturfibre vil alltid avgi noe fiber. Om plagget nupper dropper jeg barberhøvelen og grer av nuppene med nuppekam. Jeg anbefaler også vedlikehold med en elektrisk nuppefjerner. Husk at nupping oppstår med friksjon. Etter noen behandlinger vil nuppingen gi seg, men hvor lang tid dette tar avhenger av materialet.

Loer plagget?

Da putter jeg det i tørketrommelen i 10 minutter (kaldluft) for å fjerne overflødig fiber. Naturfiber vil alltid røyte noe, men det vil gi seg til slutt. Jeg har også god erfaring med å legge det i fryseren over natten. Rist da plagget godt etterpå, og dra gjerne over med en klesrulle.


Personal Shopper Siv med kunde
Under en time med Personal Shopper vil du motta mange gode tips til både styling og vedlikehold av klærne dine.
personal shopper Siv
Personal Shopper Siv Anker-Eriksen.

Kjole i viskose

Her er det viktig å skru ned sentrifugeringen på maskinen. Plagg i viskose mister lett fasongen i kontakt med vann. Jeg strekker forsiktig i plagget i våt tilstand og steamer/dampstryker det etter vask.

Krøller og rynker

Etter at jeg har vasket de fine plaggene anbefaler jeg at du bretter de pent eller henger de på en kleshenger. Noen plagg kan fint tørkes på en kleshenger for å bevare formen og sparer meg for mye arbeid senere. Jeg anbefaler å ha en håndsteamer for å dampe plagg som har blitt krøllete. Man kan også benytte strykejern om man har det.

Husk å sjekk vaskelappen for å se om plagget tåler stryking. Et triks er å henge plagget på badet før man dusjer da dampen vil rette ut skrukker på plagget.

Silke

Er et sart materiale som må behandles meget skånsomt. Gjerne vask plagget for hånd men foretrekker du vaskemaskin kan plagget vaskes på maks 30 grader med lavest mulig sentrifugering. Bruk et vaskemiddel som er tilpasset silke, og unngå skyllemiddel!

Ved håndvask bør ikke silken vris opp hardt ettersom det kan skade silketrådene .

Flekk på skjorten

Bruk mild såpe, men i små mengder. Klem det forsiktig inn med fingertuppene. La det virke og skyll godt til det ikke skummer mer. Jeg anbefaler å prøve med «Nylonvask».

Vask av dunjakke

Denne vasker jeg på 30/40 grader finvask med full sentrifugering. Bruk tennis i maskinen for å fordele dunet bedre. For å tørke jakken må du bruke tørketrommel for at dunet ikke skal klumpe seg.

Personal Shopper

Bestill time hos Personal Shopper på Ski Storsenter.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 19:00