Kle deg miljøvennlig!

Dame som holder frem ullplagg fra Cubus
Vegg med plagg fra Cubus

Hva vi kler oss i er like viktig som hva vi putter på huden, eller inn i hjemmet vårt.

De fleste merker har fokus på miljø og bærekraft, men la oss ta en nærmere titt.

Holdbare favoritter

Ullplagg er godt brukt her i Norge, særlig på denne tiden av året, og særlig brukt av de yngre i familien. Gode plagg i gode materialer som for eksempel Merinoull er nødvendig for mange i de kaldeste månedene av året. Cubus er godt kjent for nettopp deres merinoull kolleksjoner til både voksne og barn.

Merinoull er et materiale laget av 100% naturlige fibre som kommer fra Merinosauer som har gått fritt på beite. Merinoullt er også et 100% fornybart materiale, fordi merinosauene produserer ny pels hvert år. Sist, men ikke minst, så er merinoull helt biologisk nedbrytbart.

Cubus er en del av Varner, og et av målene til Varner er å bruke 100% mer bærekraftige fiber innen utgangen av 2030.

Vegg med plagg fra Cubus
Dame som viser frem sko fra Sentersko
Dame som viser frem veske fra Sentersko

Velg sko med omhu

Senter sko er en annen butikk på senteret med stort fokus på bærekraft og miljø. De har blant annet egne merkevarer hvor noen av produktene innen sko og vesker er helt veganske, dette er merkene Sixth Sense og Remix.

Senter Sko Ski er medlem av Eurosko Norge som har vedtatt retningslinjer for etisk handel, en såkalt Code of Conduct, som er en del av bedriftens verdigrunnlag. Dette utrykker målsettinger knyttet til etisk handel, for eksempel at barnearbeid ikke skal forekomme, og at arbeiderne skal ha arbeidskontrakt, og at leverandørene betaler arbeiderne en lønn det er mulig å leve av og lignende.

De var også en av de første sko importørene som valgte å være åpne om verdikjeden deres.

Dame som holder frem bukse og skjorte fra DAY
Dame som holder frem veske fra DAY

RE-think

Hos Day Birger et Mikkelsen får du kjøpt klær og tilbehør fra DAY og 2NDDAY. Du finner også blant annet vannflasker hos Day Birger et Mikkelsen som er kjempefine å fylle opp i løpet av dagen, og utrolig mange fine smykker.

DAY har et slagord på sine bærekraftige varer, dette er «RE-think, RE-love, RE-cycle». DAY har en stor kolleksjon innenfor vesker som er mer miljøvennlig, der de bruker 100% sertifisert resirkulert materialer for å redusere kjemikalier, vann, minimere avfall og for å slippe ut mindre CO2. Har du en DAY veske i skapet som er i sitt grønne resirkulert merke eller et handlenett så slipper du for eksempel kjøpe pose når du er ute og handler.

2NDDAY, som er det ene merket til DAY, har også et slagord som tenker på bærekraftig miljø, nemlig «RE-think, RE-consider, RE-use». 2NDDAY fokuserer på bærekraftige materialer samt et sofistikert design. De benytter seg av materialer som resirkulert bomull og polyester, økologisk bomull, FCS sertifisert viskose og ECO-materialer.

Så hos DAY kan du trygt kjøpe plagg og vesker som er bedre for både deg og miljøet!