Kle deg miljøvennlig!

dame holder frem klær
Cubus samarbeid med The Better Cotton Initiative.
dame holder frem baby klær
Økologisk bomull til både baby, barn, dame og herre.

Hva vi kler oss i er like viktig som hva vi putter på huden, eller inn i hjemmet vårt.

De fleste merker har fokus på miljø og bærekraft, men la oss ta en nærmere titt.

Mer bærekraftig bomull

Bomullsplagg er en del av de flestes garderobe og hos Cubus finner du plagg i økologisk bomull til både baby, barn, dame og herre. Cubus samarbeider med The Better Cotton Initiative for å forbedre bomullsproduksjon globalt, og har forpliktet seg til at all bomull skal være 100% "mer bærekraftig bomull" innen 2025.

Det finnes flere miljøutfordringer knyttet til bomull og økologisk bomull er en bedre bomull for fremtiden, samtidig som det har de samme egenskapene. Økologisk bomull betyr å produsere etter økologiske standarder med tanke på en sunn jord, økosystemer, samt at det tas vare på menneskene som dyrker jorden og at det brukes naturlige prosesser i stedet for kunstige prosesskjemikalier. Hos Cubus finner du også en rekke plagg som er svanemerket.

dame holder frem sko
I butikken via Shoe Gallery finner du Veja.
dame holder frem sko
Du finner et stort utvalg veganske sko hos Eurosko Senter Sko.

Velg sko med omhu

Eurosko Senter Sko er en annen butikk på senteret med stort fokus på bærekraft og miljø. De har blant annet et godt utvalg veganske sko, alt fra boots, til støvletter og loafers. Kolleksjonen “Of course I'm vegan” er produsert i syntetiske materialer uten lim, fargestoffer eller dyreproteiner. Alle skolene i kolleksjonen er 100% veganske.

I butikken via Shoe Gallery finner du også merket Veja, som er sneakers som tar bærekraft i alle ledd på største alvor. På portugisisk betyr Veja ”å se”, altså at kundene skal se hvor hver del av skoen kommer fra og hvem som lager dem. Alle tekstiler og all gummi de bruker blir økologisk høstet, skoene produseres på en fair-trade fabrikk i Brasil og logistikken håndteres i Frankrike gjennom et attførings-program for vanskeligstilte.

Senter Sko Ski er medlem av Eurosko Norge som har vedtatt retningslinjer for etisk handel, en såkalt Code of Conduct, som er en del av bedriftens verdigrunnlag. Dette uttrykker målsettinger knyttet til etisk handel, for eksempel at barnearbeid ikke skal forekomme, og at arbeiderne skal ha arbeidskontrakt, og at leverandørene betaler arbeiderne en lønn det er mulig å leve av og lignende. De var også en av de første sko importørene som valgte å være åpne om verdikjeden deres.

dame holder frem toalettmapper
«RE-think, RE-love, RE-cycle»
skjorte på henger i butikk
Hos Valør kan du trygt kjøpe plagg, vesker og tilbehør som er bedre for både deg og miljøet!

RE-think

Hos Valør får du kjøpt klær og tilbehør fra DAY og 2NDDAY. Du finner også blant annet vannflasker hos Day Birger et Mikkelsen som er kjempefine å fylle opp i løpet av dagen, og utrolig mange fine smykker.

DAY har et slagord på sine bærekraftige varer, dette er «RE-think, RE-love, RE-cycle». DAY har en stor kolleksjon innenfor vesker som er mer miljøvennlig, der de bruker 100% sertifisert resirkulert materialer for å redusere kjemikalier, vann, minimere avfall og for å slippe ut mindre CO2. Har du en DAY veske i skapet som er i sitt grønne resirkulert merke eller et handlenett så slipper du for eksempel kjøpe pose når du er ute og handler.

2NDDAY, som er det ene merket til DAY, har også et slagord som tenker på bærekraftig miljø, nemlig «RE-think, RE-consider, RE-use». 2NDDAY fokuserer på bærekraftige materialer samt et sofistikert design. De benytter seg av materialer som resirkulert bomull og polyester, økologisk bomull, FCS sertifisert viskose og ECO-materialer.

Valør fører også merket Corlin Eyewear som er solbriller laget av Bio Acetat. Det er et plantebasert materiale fra tremasse og bomull. Dette gjør solbriller sterkere, mer holdbart og mer fleksibelt enn vanlig plast. Solbrillene tåler mer og kan bøyes ytterligere før de går i stykker. Det som er gøy og fint med Bio Acetat er at Corlin Eyewear er allergivennlig, som gjør det til et godt valg til personer med sensitiv hud. Solbrillene er også lette å ha på, som er spesielt viktig når du bruker solbriller dagen lang. Solbrillene har alltid UV400-beskyttelse som er viktig for beskyttelse av UV-stråler

Så hos Valør kan du trygt kjøpe plagg, vesker og tilbehør som er bedre for både deg og miljøet!