Solcellepanel på taket av Ski Storsenter

Øystein på taket, foran solcellepanel
Øystein Ødegård, assisterende driftsjef ved Ski Storsenter.

Vi har nylig installert solcellepanel på taket av senteret vårt, la oss fortelle deg litt om hvorfor!

Solenergi er en 100% fornybar ressurs og dermed også en miljø- og klimavennlig energikilde. Solcelleanlegg er også nesten vedlikeholdsfrie, og har ingen utslipp ved drift. I tillegg er det viktig å utnytte takflater i stedet for å bygge ut solcelleparker i for eksempel naturen eller produsere strøm på andre måter.

Pilot-prosjekt

Vi har nylig installert solceller over 2727m2 av taket vårt, det samme taket hvor biene våre bor, som vi er så stolte av. Du kan lese mer om bier og honningproduksjon her. Satsingen på solceller er en del av Olav Thon Gruppen sin bærekraftstrategi og vi på Ski Storsenter er den første piloten på et stort anlegg. Erfaringer med dette anlegget skal tas med i Olav Thon Gruppens videre arbeid med solcellesatsning.

Solcellepanel
Satsingen på solceller er en del av Olav Thon Gruppen sin bærekraftstrategi.

Bærekraftstrategi

Bærekraftstrategien vår inkluderer blant annet energibesparende tiltak, bier og honningproduksjon og søppelhåndtering, samt at mange av butikkene våre også har fokus på bærekraft og miljø i sine verdikjeder. I 2022 vant vi også NCSC Bærekraftprisen under årets kjøpesenterkonferanse! Vi og Olav Thon Gruppen ønsker å bidra i det grønne skiftet. Les mer om bærekraftstrategien vår her.

Tilsvarer strøm til 20 eneboliger

Solcellepanelene sin kapasitet er ca 500 000 kWh i året, dette tilsvarer strøm til ca. 20 eneboliger med forbruk på 25000 kWh per år. Estimert spart CO2 utslipp er på 244 150 kg/år. Det er installert 1264 paneler som dekker en overflate på 2727 m2 av taket.

Solcellepanel
Solcellepanel på taket av Ski Storsenter.