Kristin Vaag sine tips for en bærekraftig hverdag

Kristin Vaag
Kristin Vaag
Kristin Vaag's tips for et mer bærekraftig matforbruk

Nysgjerrig på Kristin Vaag sine beste tips for en mer bærekraftig hverdag?

Kristin ble kjent da hun i 2019 var deltaker og finalist i sesong 4 av Symesterskapet på NRK. Hun er lidenskapelig opptatt av klær og bærekraftig klesindustri, og ønsker å påvirke andre til å gjøre smartere og mer bærekraftige valg når det kommer til eget klesforbruk. Nå har hun vært på Ski Storsenter for å samle sine beste tips til en mer bærekraftig hverdag - blant annet et mer bærekraftig klesforbruk, skjønnhetsrutine og matforbruk.

Tre tips for mer bærekraftig matforbruk

Dropp plastposer

Ta med deg et handlenett hjemmefra istedenfor! Handlenettet kan brukes igjen og igjen. De finnes i naturmaterialer, som for eksempel lin.

Erstatt kjøtt med vegetar

En vegetarmiddag i uken hjelper mye! Du finner mange deilige vegetar-alternativer i butikkene. Kristin har vært innom Rema 1000 og plukket med seg grønnsaksburger med smak av sopp.

Planlegg innkjøp og skriv handleliste

Smart ukeshandling kan være med på å redusere matsvinn og det kan også være fint for lommeboken. En handleliste reduserer impulskjøp, slik at du kun handler det du faktisk trenger. Da både sparer du penger på unødvendige kjøp og kaster mindre mat. Vinn-vinn!

Tre tips for mer bærekraftig hjem

Spar på strømmen

Spar på strømmen ved å bruke LED-lys, dusje effektivt og tørke klær på stativ.

Puss opp gamle møbler

Et par strøk med maling er fort gjort, og det finnes så mange freshe farger å velge mellom! Bytter du i tillegg knotter eller håndtak på møblene kan møblene få en helt annen stil. Hos Jernia finner du et stort utvalg maling og møbler.

Resirkuler avfall

Et godt system hjemme gjør det enklere å resirkulere. Bruk søppelkasser eller esker til forskjellig type avfall og sett det i system.

Kristin Vaag's tips for et mer bærekraftig klesforbruk

Tre tips for mer bærekraftig klesforbruk

Sjekk lappen

Se etter naturmaterialer som lin, bambus, bomull, silke og ull. Dette er materialer som er bedre for miljøet og varer lenge.

Velg tidløse plagg

Velger du tidløse plagg kan du bruke plaggene oftere og lenger! Det blir også lettere å mixe og matche hele garderoben din.

Ta godt vare på plaggene dine

Ved reparasjon og vedlikehold kan plaggene dine vare lenge, noe blant annet Ski Renseri gjerne hjelper deg med. For vask av klær hjemme anbefaler Kristin å bruke en skånsom vask, som for eksempel med produkter fra På Stell.

Kristin Vaag's tips for en mer bærekraftig skjønnhetsrutine

Tre tips for mer bærekraftig skjønnhetsrutine

Bruk opp produktene du kjøper

Multifunksjonelle produkter er lettere å bruke opp. Kicks har et stort utvalg multifunksjonelle produkter, som blant annet kremprodukter du kan bruke som blush, øyenskygge og leppestift!

Gjenbruk tom emballasje

Tom emballasje fra skjønnhetsproduktene dine kan for eksempel brukes til oppbevaring og organisering. De kan også være fine å ha med seg på reise!

Erstatt engangsprodukter

Erstatt engangsprodukter som bomullspads med gjenbrukbare pads! Disse er skånsomme mot huden og kan brukes flere ganger. Vask de etter bruk og så er de gode som nye igjen.

Kristin Vaag's tips for et mer bærekraftig hjem

Tre tips for mer bærekraftig hjem

Spar på strømmen

Spar på strømmen ved å bruke LED-lys, dusje effektivt og tørke klær på stativ.

Puss opp gamle møbler

Et par strøk med maling er fort gjort, og det finnes så mange freshe farger å velge mellom! Bytter du i tillegg knotter eller håndtak kan møblene få en helt annen stil. Hos Jernia finner du et stort utvalg maling og møbler.

Resirkuler avfall

Et godt system hjemme gjør det enklere å resirkulere. Bruk søppelkasser eller esker til forskjellig type avfall og sett det i system.