Tips til utekjøkkenet

Grill og utstyr til utekjøkkenet
Vi har tatt en prat med Elkjøp og Jernia om tips og råd til utekjøkkenet!

Hva er vel bedre enn å både kunne lage og spise mat utendørs?

Et utekjøkken kan tilpasses akkurat dine behov, og det trenger ikke være stort: En grill samt en arbeidsbenk med plass til tilberedning vil være en god start. Derfra kan du legge til så mange elementer du måtte trenge, slik som ekstra lagringsplass, pizzagrill, ekstra benkeplass osv. Vi har sjekket med Elkjøp og Jernia hva de anbefaler for det ultimate utekjøkkenet!

Grillen er et viktig element

En grill eller to er en selvfølge til utekjøkkenet. Enten du foretrekker kull-, gass- eller elektrisk grill så finner du det du måtte ønske hos Elkjøp og Jernia.

Valg av grill

Når du skal velge grill, må du som med alt annet tenke gjennom hvordan du skal bruke den. For eksempel: Lager du ofte grillmat til mange personer? Da er det viktig med en stor grillflate. Hvis du derimot bare griller for deg selv og noen få andre, er det ikke nødvendig å fyre opp en stor tønnegrill eller gassgrill med mange brennere.

Hvilken grill som er best, avhenger også av hvor du bor. I borettslag kan det for eksempel være restriksjoner for grilling, og da kan man kanskje gå for en mindre som kan stå på bordet med kun gass.

Også er det jo et spørsmål om hvor høyt du vil gå i pris. Kanskje en enkel og rimelig grill holder for deg? Eller vil du gjerne ha de mange funksjonene som toppmodellene har?

Gass- og elektrisk er de grillene det går aller mest av for tiden, de finnes i mange ulike størrelser og er relativt enkle å bruke. De er også enkle å rengjøre, og du kan kjøpe masse spennende tilbehør. Liker du derimot den autentiske grill”smaken”, så er kullgrill greia for deg. Den tar litt lengre tid å varme opp og krever dermed litt mer planlegging, men det er virkelig noe eget med kullgrillen.

Utekjøkken
Grill til venstre fra Jernia og grill til høyre fra Elkjøp.

Pizzaovnen

Er du en skikkelig pizzaelsker? Da må du ha en pizzaovn på utekjøkkenet! Ikke bare gjør pizzaovnen at skorpen blir sprøere og smaker bedre, men du får også følelsen av å spise pizza på restaurant, den blir nemlig like god. Pizzaovnen er også en god grunn til å bruke uteområdet oftere, og ikke minst invitere venner over på besøk. Har du utekjøkkenet i nærheten av spiseplassen utendørs så kan du lage pizza mens alle sitter til bords, sosialt og alle kan selv velge hva de vil ha på. Og hva er vel bedre enn en pizza som kommer rett fra ovnen?

Pizzaovnen får du kjøpt i flere prisklasser og størrelser, så du kan tilpasse den til akkurat det du trenger og har plass til.

Pizzaovner fra Jernia og Elkjøp
Pizzaovn fra Ooni fra Elkjøp og pizzaovn fra Morsø fra Jernia.

Tilbehøret til utekjøkkenet

Tilbehøret er vel så viktig til grillingen som grillen i seg selv, da tar du nemlig matlagingen til nye høyder! Du vil så klart også ta vare på utstyret du har lagt en del penger i, så ett trekk til grillen og godt vaskeutstyr er veldig fint å ha. Det finnes også mange geniale redskaper som forenkler selve matlagingen. Alt dette og mer til finner du hos Elkjøp og Jernia, og de hjelper deg så klart å finne frem til det du trenger!

Grill og utstyr til utekjøkkenet
Jernia har masse tilbehør til utekjøkkenet!

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00