3 ingredienser til en deilig påskefrokost



Frokost er dagens viktigste måltid. Det er derfor viktig å finne ut hvilke 3 ingredienser som er nødvendige for at påskefrokosten skal bli en stor suksess.
1. Hyggelig stemning
Sett av god tid både til å tilberede frokosten og ikke minst til å nyte den og hverandres selskap. Sett preg på atmosfæren ved å sette på rolig musikk og tenne stearinlys. Dersom dere har peis, kan du fyre i den også. Dekorer bordet med påskepynt og legg til rette for at man kan nyte frokosten i flere timer. Det er hverdagsluksus på sitt beste.
Dersom du kjenner noen som er alene i påsken eller det er noen du ønsker å tilbringe mer tid sammen med er påsken en ypperlig anledning til å invitere på påskefrokost.
2. Noe godt å drikke
Til en lang frokost liker vi å kunne velge blant flere alternativ. Vi foreslår at du serverer både juice, melk, kaffe, te og kakao. Ja, for i påsken er det lov med kakao til frokost. Visste du at det er (nesten) like enkelt å lage hjemmelaget kakao som det er å bruke ferdigpose, også smaker det så usannsynlig mye bedre!
Denne deilige oppskriften er hentet fra Matprat.no
For å lage 4 kopper med kakao trenger du
- 1 l melk
- 5 ss sukker
- 5 ss kakaopulver
Slik gjør du
- Bland kakao, sukker og halvparten av melken i en kjele og varm opp. Visp godt, slik at kakao og sukker løser seg opp i melken.
- Tilsett resten av melken og varm opp til det ryker godt av kakaoen (65-70 °C).
- Hell kakaoen i kopper og strø over mini-marshmellows eller pisk opp litt fersk krem.
- Voilà, så har du laget hjemmelaget kakao.
3. God mat
Det er lite som slår rykende ferskt brød eller varme rundstykker til frokost. Server med alles favorittpålegg i et rikelig utvalg. For det lille ekstra kan du imponere med å servere minicroissant eller påskebrød i tillegg
Det blir ingen riktig påskefrokost uten egg. Visste du forresten at vi spiser dobbelt så mye egg i påsken, som vi gjør ellers i året. Hva med å steke egget i midten av brødskiva slik at det blir en ekte eggeskive? Eller hva med hjemmelagde armeriddere, eggerøre, omelett eller rett og slett pannekaker?
Pannekaker er en slager hos de fleste – både små og store. Det er ikke den vanligste frokostretten til hverdags, og det er derfor ekstra gøy å servere det i påsken. Tilbered pannekakene med masse herlig frukt og bruk fantasien. Noen ganger er det faktisk lov til å leke med maten.