Påskemat på hytta

Gresskarsuppe med kylling og brød
Hva med litt gresskarsuppe med kylling til lunsj. Bilde: Matprat.no

Nå som påsken er rett rundt hjørnet har vi noen tips til enkle retter som passer ypperlig for deg som skal tilbringe den på hytta.

Skal du tilbringe påskeferien på hytta? Da har vi noen supre tips til valg av påskemat. Når man skal handle mat til en hyttetur har man ofte litt andre kriterier enn til hverdags. Maten skal helst ta liten plass i kjøleskapet, man skal kunne bruke opp resteingredienser – noe som alltid er en god innstilling.

Man vil heller ikke kjøpe inn for lite mat, da det ikke er like enkelt å svippe innom butikk. Vi foreslår derfor følgende oppskrifter som alle er hentet fra Matprat.no

Lunsjtips: Gresskarsuppe med kylling

Lag en herlig gresskarsuppe med kylling og server til lunsj. Hvis påskesola er fremme kan suppen helles over på en termos og bli med på tur i ryggsekken. Nyt suppen i solsteiken med en Kvikk-Lunsj til dessert. Denne oppskriften er beregnet til 4 porsjoner.

Ingredienser

  • 2 stk kyllingfilet i terninger
  • 600 g gresskar i biter
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk hakket rødløk
  • 1 ts salt
  • 1⁄2 ts pepper
  • 2 båt hakket hvitløk
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 1 ts malt koriander
  • 2 ss olje
  • 1 l kyllingbuljong (utblandet)
  • saften av 1⁄2 stk sitron

Slik gjør du

  1. Del gresskaret i to og skrap ut frøene. Skyll gresskaret, det er ikke nødvendig å fjerne skallet. Del i biter.
  2. Varm 2 ss olje og fres løk, hvitløk og chili til løken er myk og blank. Tilsett gresskarbitene og la dem frese med et par minutter.
  3. Hell over kyllingbuljong og koriander og kok opp. La suppen koke i 15-20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt.
  4. Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppa til den er helt glatt. Tilsett mer vann/kraft om nødvendig. Smak til suppa med salt, pepper og sitronsaft.
  5. Stek kyllingbitene i middels varm panne til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. La kyllingbitene renne av seg på litt tørkepapir.
  6. Hell suppa i dype tallerkener og legg kyllingbiter i midten.
Blå gryte med elghakk, to tallerker og rødt syltetøy
Elghakk til middag. Bilde: Matprat.no