Dette trenger du til skolestart

Barn som sitter rundt et bord og gjør lekser
Har du alt du trenger til skolestart?
sekker på gulv
Populære sekker fra Db finner du hos Anton Sport.

Første skoledag er en spennende dag, som også krever litt forberedelser. Har du alt klart? Nedenfor finner du en oversikt over hva du trenger til skolestart.

Den første skolesekken

En skolesekk er helt nødvendig når man skal begynne på skolen. Denne sekken skal gjerne vare i flere år og bære både bøker, matboks og skift. Derfor er det viktig at sekken ergonomisk godt på ryggen. Å få sin første skolesekk kan være veldig stas, kanskje barnet selv skal få være med å velge? Da får dere også prøvd sekken på, så den sitter godt på ryggen. Mange skolesekker har polstrede skulderstropper, brystrem og hofterem. Det kan være lurt å ha slik at sekken sitter godt på kroppen. Det kan også være lurt å tenke på innholdet i sekken. Har den rominndeling slik at vekten i sekken fordeles? Og også andre praktiske ting som at det er reflekser på sekken, at den har regntrekk og lignende.

Tips!

I tillegg til skolesekk trenger barnet en gymbag. Noen sekker har matchende gymbag som kan festes på sekken, slik at det er lettere for barnet å bære med seg gymtøyet i tillegg til sekken.

dame holder pennal
Du finner fine pennal hos blant annet Norli.
Barn som sitter ved et bord og gjør lekser
dame holder pennal
matbokser og drikkeflasker foran vegg
Både matbokser og pennal er viktig til skolestart.

Dette bør pennalet inneholde

En annen essensiell ting til skolestart er pennal. Utvalget er stort og for skolestarterne anbefales ofte et medium stort pennal. Da har de plass til alt de trenger uten at pennalet er unødvendig stort å bære med. Pennalet bør inneholde blyant, viskelær, blyantspisser, linjal og fargeblyanter. Det er mange ulike farger og motiver å velge mellom når det kommer til pennal. Her er det også stas for skolestarteren å få være med å velge.

Tips!

Hos blant annet Norli får du kjøpt pennal med alt du trenger av innhold.

Uten mat og drikke, duger helten ikke

Matboks og drikkeflaske skal være med hver dag. Velg en matboks med et stort rom eller gå for en flere rom slik at det er lett å legge til for eksempel frukt, grønnsaker eller annen snacks i matboksen. Hos Sprell har de blant annet de populære matboksene fra Blafre som er utviklet og produsert i Norge. De kommer med mange fine motiver. Du finner også drikkeflasker fra samme merke og flere andre.

dame holder klær
Hos Brando Kids finner du fine klær og sko til hverdagen.
sko utstilt på bord
Sko fra Brando Kids.

Inne- og utetøy

Barn trenger ikke en ny garderobe til skolestart, men de vokser fort og det er derfor greit å gå igjennom å se at de har det de trenger. På skolen kan det også være greit å ha et skift liggende. Høsten kommer fort så en god ytterjakke og regntøy er fint å ha klart da de leker mye ute og går på tur. Hos blant annet Brando har de mye fine klær og sko til hverdagen, og hos Anton Sport kan du finne fint tøy til lek og moro utendørs.

Sko og støvler

Det er noen typer sko det er greit å ha til skolestart. Et par sneakers til hverdags og et par støvler til regnværsdager. Skolen anbefaler som regel også tøfler eller innesko i klasserommet. Gå gjennom barnets sko og se om de passer, de vokser fort og om de trenger nye sko eller støvler kan det være deilig å ha det klart til skolestart.

Tips!

Husk å sette navnelapper på alle klær, sko og utstyr

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 19:00
Åpent i dag 10:00 - 19:00
Åpent i dag 10:00 - 19:00