Dette trenger du til skolestart

Dame holder frem skolesekker
Har du alt du trenger til skolestart?

Første skoledag er en spennende dag, som også krever litt forberedelser. Har du alt klart? Nedenfor finner du en oversikt over hva du trenger til skolestart.

Den første skolesekken

En skolesekk er helt nødvendig når man skal begynne på skolen. Denne sekken skal gjerne vare i flere år og bære både bøker, matboks og skift. Derfor er det viktig at sekken ergonomisk godt på ryggen. Å få sin første skolesekk kan være veldig stas, kanskje barnet selv skal få være med å velge? Da får dere også prøvd sekken på, så den sitter godt på ryggen.

Mange skolesekker har polstrede skulderstropper, brystrem og hofterem. Det kan være lurt å ha slik at sekken sitter godt på kroppen. Det kan også være lurt å tenke på innholdet i sekken. Har den rominndeling slik at vekten i sekken fordeles? Og også andre praktiske ting som at det er reflekser på sekken, at den har regntrekk og lignende. Du finner skolesekker hos blant annet Anton Sport og Norli.

Tips!

I tillegg til skolesekk trenger barnet en gymbag. Noen sekker har matchende gymbag som kan festes på sekken, slik at det er lettere for barnet å bære med seg gymtøyet i tillegg til sekken.

Skolestart sekker
Både Anton Sport og Norli har fine skolesekker.

Dette bør pennalet inneholde

En annen essensiell ting til skolestart er pennal. Utvalget er stort og for skolestarterne anbefales ofte et medium stort pennal. Da har de plass til alt de trenger uten at pennalet er unødvendig stort å bære med. Pennalet bør inneholde blyant, viskelær, blyantspisser, linjal og fargeblyanter. Det er mange ulike farger og motiver å velge mellom når det kommer til pennal. Her er det også stas for skolestarteren å få være med å velge. Hos blant annet Norli får du kjøpt pennal med alt du trenger av innhold.

Penaler står på bord
Norli har mange fine pennaler til skolestart.

Uten mat og drikke, duger helten ikke

Matboks og drikkeflaske skal være med hver dag. Velg en matboks med et stort rom eller gå for en flere rom slik at det er lett å legge til for eksempel frukt, grønnsaker eller annen snacks i matboksen. Hos Sprell har de matbokser og drikkeflasker fra merker som Sugarbooger. Disse kommer med flere ulike fine motiver!

Matboks og drikkeflaske ligger på gulv
Matbokser fra merket Sugarbooger finner du hos Sprell.

Inne- og utetøy

Barn trenger ikke en ny garderobe til skolestart, men de vokser fort og det er derfor greit å gå igjennom å se at de har det de trenger. På skolen kan det også være greit å ha et skift liggende. Høsten kommer fort så en god ytterjakke og regntøy er fint å ha klart da de leker mye ute og går på tur. Hos blant annet Brando Kids har de mye fine klær og sko til hverdagen.

Tips!

Husk å sette navnelapper på alle klær, sko og utstyr.

Skolestart klær
Brando Kids har masse fint hverdagstøy til barn.

Aktuelle tilbud

Tilbud fra Brando Kids

Brando Kids

Genser 250,-

Genser 250,-

Gjelder 20. september til 27. september
Tilbud fra Brando Kids

Hettegenser 350,-

Brando Kids
Gjelder 20. september til 27. september
Tilbud fra Brando Kids

Sett 200,-

Brando Kids
Gjelder 20. september til 27. september
Tilbud fra Brando Kids

Topp 100,-

Brando Kids
Gjelder 20. september til 27. september

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00
Åpent i dag 10:00 - 21:00