Klær til skolestart

To jenter og en gutt som sitter på en benk
Vi gir deg våre beste tips og råd til shoppingturen før skolestart.
Jente som har på seg hjelm og holder skateboard
Gutt som sitter på en benk i shorts og t-skjorte
Gå for klær som barna selv syns er enkle å selv ta av og på.
Sko til jente med lyse farger
Jente som sitter på trapp
Velg klær i gode og slitesterke materialer som tåler lek, vær og vind. Sko fra Sentersko Eurosko og lilla jakke fra Kappahl.
Jente som sitter i trapp på et skateboard og har på hjelm
Gutt som kjører sparkesykkel og har på hjelm
Ferskenfarget bukse fra Cubus. Grønn hjelm fra Ringo og blå hjelm fra Anton Sport.

Å møte igjen klassekamerater og lærere etter en lang sommerferie blir ekstra stas i nye klær. Ta med barna – og disse gode rådene – på shopping før skolestart!

Husker du følelsen av å begynne det nye skoleåret i et splitter nytt antrekk? Her er noen tips og råd til shoppingturen før skolestart.

Ta bevisste valg

Selv om det både er hyggelig å handle sammen, og kanskje litt stas for barna å få plukke ut nye klær, er det viktig at du som forelder er med og tar gode valg. Det aller viktigste når det kommer til skoleklær er nemlig komfort, og det skal føles behagelig både å sitte ved pulten, løpe ute i friminuttet og klatre i klatrestativet.

Gå derfor for klær som er enkle for barna å selv ta av og på, samt sitter løst og gir god bevegelighet. Så kan du heller la barna velge tilbehøret selv, som et kult belte eller en fin hårbøyle.

Jeans, hettegensere og collegegensere er eksempler på plagg som er behagelige, og ofte veldig populære blant barna. Hettegensere og collegegensere finner du i mange ulike farger og med ulikt print, slik at de kan finne sine favoritter. Hos Brando finner du et godt utvalg til alle aldre fra merker som blant annet Hummel, Levi’s og fler. Ellers har også Lindex, KappAhl og Cubus veldig mye fint og passende til skolestart.

Velg klær som varer

Tenk at klærne skal vare så lenge som mulig. Velg klær i gode og slitesterke materialer som tåler både lek, vær og vind. Naturmaterialer som ull, lin og bomull er gode valg, og sjekk gjerne om sømmene ser ut til å tåle en trøkk. Hvis de er av god nok kvalitet, kan klærne få et nytt liv etter at barna dine har vokst ut av dem.

Husk at klærne skal komme seg helskinnet gjennom skoledagen, og tåle alt fra friminutt utendørs til matsøl i lunsjpausen, så velg heller plagg i mørke farger som ikke blir like fort skitne.

TIPS

De fleste plagg kan repareres eller sys om, slik at de holder lenger. Noen klesmerker tilbyr også gratis reparasjon om det for eksempel blir rifter i stoffet eller glidelåsen blir ødelagt.

To jenter som smiler og holder hender
Rosa genser fra Gina Tricot og lilla genser fra Brando Kids.
Antrekk til skolestart
Gutt med veske
Hettegenser og bukse fra Lindex. Genser fra Lindex og veske fra Levis.
Gutt med boblejakke
Hvite sko med detaljer til gutt
Husk at det blir høst! Jakke fra Anton Sport og sko fra Sentersko Eurosko.
Antrekk til skolestart
Hettegensere er perfekt til høst og skolestart. Gensere fra Brando Kids.
Gutt med sekk
Gutt med hvit jakke, hvit hatt og gul genser
Lette jakker og collegegensere passer perfekt til sensommeren. Lys jakke fra Kaos.
Jente med boblevest og gul kjole
Jente med svart bukse og stripete genser
Dunvester og skinnjakker kommer godt med når det blir kjølig.
Beige boots
Boots fra Skoringen.

Pass på at klærne passer

Det finnes ikke noe mer irriterende enn litt for små strømpebukser eller en bukse med for vidt liv som må trekkes opp og holdes på plass. Så vær nøye med at klærne passer, særlig klær på underkroppen som er mest irriterende at sitter feil.

Når det er sagt, kan det være lurt å heller kjøpe for store klær enn for små. Det gjør ikke noe at en t-skjorte er litt lang eller en genser litt for vid. Barna vil tidsnok vokse inn i dem. Er buksa for vid, kjøp et belte som holder den der den skal være.

TIPS

Barn vokser ofte ut av klærne før de blir slitt, og plaggene har gjerne lang levetid igjen selv om barnet ditt har vokst ut av dem. Kanskje nabolaget eller skolen har en form for byttering der for små klær kan gå i arv?

Husk at det blir høst

Selv om det er varmt ved skolestart blir det fort høst, og det kan være lurt å forberede garderoben på kaldere og våtere vær innen skolen begynner. Så invester gjerne i noen varme plagg mens du først er i gang.

Når det kommer til skotøy kan sneakers fortsatt brukes i begynnelsen av skoleåret, men utover høsten burde man heller gå for gode vanntette, samt gå til innkjøp av et par koselige lune innesko til regnfulle dager.

Når barna skal prøve sko er det lurt å prøve skopar med uttagbar såle, så får du sett at foten passer. Spør gjerne butikkansatte om hjelp når du skal kjøpe sko, de vet hvordan man kjenner at skoene sitter som de skal. Finn din skobutikk her!

TIPS

I overgangsfasen mellom sommer og høst er lag-på-lag en klassisk vinner, og det er alltid lurt å sende med barna en ekstra genser i sekken. Ha også et ekstra skift liggende på skolen, så er man forberedt om høstregnet kommer plutselig.

Til de større barna

De litt eldre barna har nok flere tanker om hvordan de ønsker å gå kledd og har en større forståelse for hva de trenger i hverdagen. Den personlige stilen begynner å ta form og barna er nok mer bevisst på hva de liker. Ikke trenger man være like bekymret over møkkete klær heller, da hopping i sølepytter og leking i skolegården kanskje ikke er like aktuelt lenger. Hos de eldre kan man derfor fint kombinere både lyse, mørke og fargerike klær. Lette ytterjakker kombinert med collegegenser er perfekt for sensommeren, gjerne med et hint av farge.

Til høsten er tykke dunjakker og vester perfekt, særlig kombinert sammen med tøffe boots. Gå for klassisk sort eller prøv en ny variant med lyse farger. Ta turen innom Skoringen for et godt utvalgt boots til høsten.

Aktuelle merkevarer