Reisetips: Koh Samui, Thailand

Dame i sommerklær står ved havet
Bord og stoler på en terrasse ved havet
Palme

Vår innholdskreatør Kaja-Marie har vært på ferie på Koh Samui i Thailand. Vi har bedt om hennes beste tips dersom du skal besøke denne tropiske øyen!

Vår innholdskreatør gir oss sine beste tips for ferietur til Koh Samui i Thailand. Ønsker du flere tips eller hjelp til å bestille reise kan du ta turen innom Ticket.

Hotell

Koh Samui er en fantastisk øy med mange flotte hoteller i ulike standarder. Vi valgte å bo på Novotel Samui Resort Chaweng Beach Kandaburi denne gangen, som er et 4-stjernes hotell på stranden. Dette hotellet ligger i Chaweng, der både flyplassen og det meste av restauranter osv. holder til.

Vi likte oss veldig godt i dette området, der det meste var enten en kort gåtur eller taxitur unna. Dette hotellet anbefales absolutt, uansett om du reiser med hele familien, på kjærestetur eller venninnetur.

Restauranter

Når man er i Thailand er thaimat et must, det er naturlig nok det de er best på der og smakene er helt fantastiske. Restauranten på hotellet var helt ok, men her spiste vi for det meste lunsj, så middagen valgte vi å ta utenfor hotellet. Vi var på noen restauranter som var veldig bra.

The Tent

Denne restauranten ligger ved Chaweng-stranden, og er kun 5 minutter gange via stranden fra hotellet. Superkoselig sted, veldig god service og fantastisk mat. Anbefaler retten kylling med cashew, den smakte himmelsk!

Giulietta a Romeo

Italiensk i Thailand! Italiensk er som regel uten tvil best i Italia, men denne restauranten rangerer veldig høyt på Tripadvisor – og det med god grunn. Den er litt eksklusiv og litt dyrere, men de har til gjengjeld helt fantastisk italiensk mat og svært koselig stemning. Så om du trenger en pause fra thaimaten, gå hit!

The Link

En restaurant som har litt av hvert. Her spiste vi pizza og den var absolutt ikke til å klage på, særlig ikke når den kom med nydelig utsikt over solnedgangen. Denne restauranten ligger i Fisherman’s Village, som absolutt anbefales å besøke.

Aktiviteter

Når man er på ferie i tropiske land som Thailand er det lett å “bare” bli liggende på solsengen hele dagen, men om du har lyst til å oppleve litt annet, så er det masse å finne på og se! Her er noen tips til hva du kan gjøre når du er litt lei solsengen.

Book en guidet tur med egen bil og sjåfør/guide rundt øyen

Man kan selvfølgelig også leie egen bil eller scooter og kjøre rundt selv, men vi synes det var veldig deilig at noen som kjente øyen viste oss rundt. Her fikk vi se både lokale markeder, fossefall, templer og utsikt. Vi booket en bil som hentet oss kl. 9, og var tilbake i 14-tiden, så du har fortsatt noen timer igjen til å slappe av på stranden.

Fisherman’s Village og Friday Night Market

Som nevnt over, anbefaler jeg et besøk i Fisherman’s Village, aller helst på fredag. Klokken 18.00 starter nemlig Night Market, og hele den lille byen fylles med boder og masse spennende å se på.

Vannsport

Dette er det masse av på strendene, og om du trenger litt action er det alltid gøy med en tur på vannscooter eller i paraglider!

Spa

Trenger du å slappe skikkelig av, bør du booke en spabehandling (eller to eller tre). På hotellet vi bodde på var det både spaavdeling oppe på hotellet og en bod nede ved stranden. Det er veldig rimelig (cirka 150 kroner for en times massasje), og det er så deilig! Ta en liten pause fra solen midt på dagen for å skjemme bort kroppen.

God tur!

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 19:00