Utstyret som gjør festivallivet enklere

Stor vennegjeng sitter i en grønn park og vinker smilende til kamera
Utsnitt av jente iført dongerishorts, grå hettegenser og tskjorte og rumpetaske i skinn på festival

Med disse festivaltriksene blir det enda lettere å nyte sommerens høydepunkt, også om du bare har dagspass. Se hva du bør ha på deg og pakke med i veska!

Livet på festival er gøy, men kan også være utfordrende. Du er gjerne ute hele dagen og kvelden, og vil jo helst holde deg energisk, varm, fresh og mobil for å kunne nyte konserter og mingling til fulle.

For at festivalopplevelsen skal bli så smidig som mulig, har vi samlet noen geniale tips som du bør notere deg bak øret før du inntar gressletta i sommer.

Rumpetaske – oppbevaring og belte i ett

Rumpetaske er det mest praktiske du kan ha tingene dine i på festival. Da har du hele tiden armene fri til å danse, digge, spise og drikke – og du trenger ikke å irritere deg over at veska eller tote-bagen sklir ned fra skulderen når du står i folkemengden foran scenen. Den er dessuten liten nok til at du alltid har tingene dine lett tilgjengelig, og dermed ikke risikerer å bli stående og lete manisk etter bankkortet idet du skal betale for pizzabiten din.

Og som om ikke det var nok, så kan rumpetasken også fungere som et belte. Har du for eksempel en løs kjole, kan du stramme den rundt livet, og går du i en bukse eller jeansshorts, kan du feste båndet i linningen. Intet annet enn genialt!

Pent og pleiende på toppen

Selv om du ikke er en utpreget hodeplagg-person til vanlig, bør du definitivt vurdere å være det på festival. En caps eller hatt beskytter ikke bare hodebunne, håret og fjeset mot sola – men kan også gi antrekket den velkjente prikken over i’en.

Finn en variant som kler deg og din stil, enten det er den trendy bøttehatten, en klassisk caps, et tørkle, eller en stor fasjonabel stråhatt. Og skulle du ikke finne et hodeplagg du føler deg bekvem i, så sørg i alle fall for å bruke solbeskyttelse i håret. Du får kjøpt solspray som både beskytter lokkene dine og som sørger for at du ikke blir helt tomat i skillen.

Beskyttelse mot regn og lyd

Av praktiske ting du bør ta med deg på festival, er kanskje ørepropper og regnjakke det viktigste. For skulle det begynne å bøtte ned idet du står midt i folkehavet foran scenen, tar det ikke mange minuttene før klærne dine er gjennomvåte og dagen mer eller mindre er ødelagt.

Og verre: Skulle du havne for nære høyttalerne og skade hørselen din, kan det få følger som henger igjen lenge etter at festivalen er over.

Så vær lur og ta med deg en kompakt regnponcho eller regnjakke og noen gode ørepropper, så du kan komme deg gjennom festivalen med både kroppsvarmen og hørselen i behold.

Dame og mann tar bilde av seg selv i ført rosa og oransje regnjakker på festival
to damer som har hendene i lufta

8 ting du også må huske å ha med:

1. BB-krem

BB-krem, også kalt Blemish Balm eller Beauty Balm, er et smart alt i ett-produkt som virkelig gjør nytte. Den gir huden din fuktighet og beskytter den mot sola, i tillegg til et akkurat passe sminket uttrykk for festival. BB-krem gir huden en flott glød, og er litt mer dekkende enn en farget dagkrem. Liten og praktisk å ha med seg i veska er den også!

2. Leppepomade med solfaktor

Og når vi først er inne på solbeskyttelse: Ikke glem leppene! De blir fort dehydrert i løpet av flere timer i sola, og trenger både fukt og UV-beskyttelse. Sørg derfor for å ha med deg en variant med solfaktor.

3. Gnagsårplaster

Alle vet hvor vondt og hemmende gnagsår er – allikevel er gnagsårplaster en ting man sjelden husker å ta med seg. På festival, hvor du står og går en hel masse, er risikoen for å pådra seg gnagsår ekstra stor. Dessuten er det også en ekstra ergerlig setting for gnagsår, ettersom du befinner deg på et sted hvor du ikke kan bytte sko. Så vær lur og ta med deg gnagsårplaster i veska – så kommer enten føttene eller vennene dine til å takke deg.

4. Magisk for munnen

Dårlig ånde hører ikke hjemme noe sted, heller ikke på festival. Etter en lang dag og kveld kan den imidlertid komme snikende, og da er det greit å ha noen hjelpemidler i veska. Munnskyll i reisestørrelse er genialt og duger for en quick-fix. Eventuelt får du også kjøpt tanntabletter – som rett og slett er tannkrem i tablettform. Sammen med litt vann, kan du bruke dem til å lage ditt eget munnskyll.

5. Våtservietter

Det er få steder våtservietter kommer så til sin rett som på festival. De tar liten plass og veier nesten ingenting, og du kommer til å være innmari glad for at du pakket dem med deg etter et besøk på festivaldoen – eller når noen ved et uhell skvulper drikke på deg.

6. Snik inn litt snacks

De fleste festivaler tillater ikke at du tar med egen mat inn på festivalområdet, men noen små energibarer og litt nøtter er relativt enkelt å gjemme unna i veska. Du kommer garantert til å få behov for et mellommåltid både en og to ganger i løpet av en lang dag på festival, og da kan dette grepet være det som gjør at du holder koken.

7. Lad opp i lomma

Et kjent problem på festival er å gå tom for strøm på mobilen. Lademulighetene er gjerne begrensede, og du kan risikere å måtte stå lenge i kø for å få liv i telefonen din. Denne ventetiden kan dessuten føles ekstra lang hvis du har mistet vennene dine og er mutters alene. Derfor er det alfa omega å ha med seg en nødlader, eller såkalt powerbank – som det også kalles. Alternativt kan du finne fram en gammel mobiltelefon og skaffe deg et tvilling-SIM – slik at du har en reserve-telefon når batteriet på din vanlige takker for seg.

8. Strømpebukse til kvelds

En klassiker i sommer-Norge er den store temperaturforskjellen mellom dag- og kveldstid. Det kan skape litt hodebry når man skal på festival og må finne et antrekk som både er svalt nok i solsteiken, og varmt nok for kjølige kvelder. Et smart triks er å pakke med en tynn ullstrømpebukse i veska. Denne tar minimalt med plass, men varmer godt – og er dessuten enkel å smette under kjole, skjørt eller bukse.